NUTRITIE SANATATE

Patru vitamine esenţiale pentru a te menţine sănătos şi în ce alimente le găseşti

Foto: Pinterest.com

Organismul este solicitat zilnic de activitățile pe care le faci. Lipsa vitaminelor își face simțită prezența și te poate afecta destul de puternic. Trebuie să iei atitudine și să îi oferi aportul necesar de vitamine, fără de care nu poate da randamentul necesar.

Care este acest aport necesar de vitamine și cum te poate afecta lipsa lui? Iată cele mai importante vitamine și efectul lor asupra sănătății tale, potrivit clickpentrufemei.ro:

1. Vitamina A

Vitamina A este foarte importntă pentru organismul tău. Lipsa ei este vizibilă la nivelul pielii. Astfel, pielea devine uscata, apar diferite pete pe față, favorizează acneea și buzele sunt uscate si crăpate.

Fiind foarte importanta pentru vedere, piele si imunitate, aceasta vitamină trebuie consumată zilnic. O găsești în alimentele bogate în betacaroten: morcovi, piersici, mango, mere.

CITEȘTE ȘI: Importanța vitaminei C pentru organism. Adevăruri și mituri

2. Vitamina B12

Vitamina B12 ajută la funcționarea corectă a sistemului nervos. Atunci când lipsește din organism, se resimte starea de oboseală continuă, anemie si lipsa concentrării.

O găsești în brânză, iaurt, ouă, somon, mușchi de vită și murături.

3. Vitamina C

Lipsa acestei vitamine se resimte imediat la nivelul pielii. Astfel, pielea devine uscată, aspră și pot apărea pete roșii. De asemenea, poate scădea imunitatea. Ia-ți aportul de vitamina C din salată verde, spanac, mere, pătrunjel, kiwi.

CITEȘTE ȘI: Semnele care îți indică LIPSA de vitamine din organism. Ce trebuie să schimbi în dieta ta

4. Vitamina D

Atunci când îți lipsește vitamina D, acest lucru se resimte în oase. Durerile de oase, slăbiciunea și o piele iritată reprezintă semne clare că ai o deficientă de vitamine.

Te poți alimenta cu ciuperci, ouă, brânză și pește gras, iaurt și cereale integrale.

Pentru ca activitățile noastre zilnice să ne facă plăcere, avem nevoie de energie, răbdare și putere. Nu putem să dăm randament fără un consum bogat în vitamine. Încearcă să ai un aport zilnic de vitamine, pentru ca organismul tău să nu ducă lipsă de nimic și să aibă puterea necesară pentru a face fată provocărilor vieții.

Comentarii: