NUTRITIE

Penne cu piept de pui, bacon și ciuperci-combinația de gusturi care te surprind plăcut

Se știe că atunci când trebuie să gătim în grabă, de obicei alegem pastele.

Pastele le găsim în diferite modele, iar combinațiile de gusturi le facem în funcție de ce avem în frigider.

CITEȘTE ȘI: Pastele Chicken Alfredo- paste pe gustul tuturor

Penne cu piept de pui, bacon și ciuperci-combinația de gusturi care te surprind plăcut

Am preparat pentru cei dragi pastele denumite penne, iar alegerea sosului a fost în funcție de preferințele celor dragi.

Pentru că unul iubește baconul, altul preferă ciupercile, iar dorința soțului a fost să fie și cu piept de pui, le-am combinat pe toate și am obținut cel mai gustos sos.

Ingrediente:

  • 1 cutie penne
  • 200 g bacon
  • 1 cutie ciuperci felii
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 500 ml sos de roșii cu busuioc
  • 100 ml smântână lichidă
  • sare, piper
  • parmezan

Penne cu piept de pui, bacon și ciuperci-combinația de gusturi care te surprind plăcut

Mod de preparare:

Fierbem pastele după instrucțiunile de pe cutie.

Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încins, apoi adăugăm ceapa tocată mărunt și usturoiul.

Punem pieptul de pui la călit peste ceapă, condimentăm cu sare și piper și îl lăsăm să se gătească.

Urmează să adăugăm baconul și ciupercile bine scurse de apă.

După ce s-au gătit suficient toate, adăugăm sosul de roșii și amestecăm continuu timp de 5 minute până se întrepătrund aromele.

La sfârșit punem smântâna lichidă și mai amestecăm pentru 2 minute la foc mic.

CITEȘTE ȘI: Macaroane cu brânză dulce la cuptor

Pastele sunt gata! Le puteți servi cu parmezan ras deasupra.

Sunt o bunătate!

 

 

Comentarii: