NUTRITIE SANATATE

Pepene cu moderație: Cum îți sunt afectate inima și ficatul dacă mănânci prea mult

avantaje.ro

Pepenele este cel mai popular fruct în timpul verii. Este bogat în apă, vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, fiind o alegere excelentă în sezonul cald. Cu toate acestea, dacă mănânci prea mult pepene, sănătatea ta poate fi în pericol. Iată de ce nu ar trebui să mănânci în mod excesiv.

Acest fruct conține peste 95% apă, fiind o soluție bună de hidratare în timpul verii, când temperaturile sunt foarte ridicate. De asemenea, conține fibre esențiale pentru pierderea în greutate, antioxidanți puternici precum licopenul și o multitudine de vitamine și minerale.

Într-adevăr, este un fruct miraculos ce are nenumărate beneficii asupra sănătății. Cu toate acestea, consumul excesiv poate cauza anumite manifestări neplăcute și are efecte negative asupra ficatului și inimii, scrie csid.ro.

CITEȘTE ȘI: Cât de sănătos este să mănânci pepenele cu tot cu sâmburi

De ce nu este recomandat să mănânci prea mult pepene?

Tulburări digestive

Pepenele este bogat în fibre și apă. De aceea, consumat în exces, pepenele poate provoca tulburări digestive și diaree.

Nu este sănătos pentru diabetici

Pepenele are un indice glicemic ridicat. Astfel, persoanele care suferă de diabet ar trebui să consume acest fruct cu moderație. În caz contrar, consumul excesiv poate duce la creșterea explozivă a glicemiei. Cel mai indicat este să vorbești cu medicul pentru a stabili ce cantitate de pepene poți consuma, în funcție de afecțiune.

Ficat solicitat

Consumul excesiv de pepene poate afecta funcțiile normale ale ficatului, mai ales dacă este combinat cu un stil de viață nesănătos sau consumul de alcool. Licopenul, antioxidantul din pepene, poate reacționa ciudat în prezența alcoolului și poate duce la inflamarea țesutului hepatic.

CITEȘTE ȘI: Pepenele roşu poate fi cel mai TOXIC fruct: Cum îţi dai seama dacă este OTRĂVIT

Probleme cardiovasculare

Pepenele este o sursă excelentă de potasiu. Acesta este responsabil pentru menținerea echilibrului electrolitic și protejează inima, oasele și mușchii. Cu toate acestea, acumularea de potasiu în organism poate cauza anumite probleme cardiovasculare. Aritmia (bătăi neregulate ale inimii) și bradicardia (ritm cardiac mai lent decât în mod normal) sunt manifestări provocate de excesul de potasiu. Astfel, este indicat să nu consumi mult prea mult pepene.

Citeste mai mult
Comentarii: