NUTRITIE

Pepene cu pâine? De ce NU este bine să combini cele două alimente

 

Mulți români preferă să consume pepenele cu pâine. Și, în general, pâinea este nelipsită de la orice masă. Însă sunt unele alimente pe care ar fi bine să nu le mâncăm cu pâine. Printre ele se numără și pepenele.

CITEȘTE ȘI:  Delicios şi sănătos: Băutura răcoritoare pe bază de pepene. O prepari în 5 minute/ REŢETĂ

Pepenele este un aliment pe care îl poți consuma fără probleme în timpul verii. Conține apă și fibre și ajută la prevenirea constipației. Astfel ajută tractul digestiv, pe care îl păstrează sănătos.

Foto: Pinterest.com

Mai mult decât atât, se pare că și semințele de pepene aduc beneficii sănătății. De aceea este recomandat și consumul acestora. Semințele pepenelui conțin aminoacizi esențiali.

CITEȘTE ȘI: Salată de pepene roșu și brânză feta / REȚETE DE VARĂ

Însă combinația preferată de mulți români nu este una tocmai indicată. Specialiștii susțin că pepenele nu se combină cu niciun alt produs alimentar. Și asta deoarece fermentează. Este un aliment acid care fermentează în stomac. Astfel este încetinită digestia altor produse alimentare.

CITEȘTE ȘI: Pepene rotund sau pepene alungit? Care e diferența și cum îi alegi pe cei mai dulci

Deci, este mult mai bine ca pepenele să se consume simplu, fără pâine sau fără să fie combinat cu alte produse. În schimb, este bine să se mănânce și semințele. Asta deoarece conțin, pe lângă aminoacizi esențiali, și multe vitamine din grupul B. În lipsa acestora, nutrienții ce se află în alimente nu s-ar putea transforma în energie.

Comentarii: