REVIEW SANATATE

Pericolul din oja de unghii: Compuşi cancerigeni ajung în organism

Oja de unghii pare inofensivă, dar este, de fapt, periculoasă și poate provoca o mulțime de probleme de sănătate, din cauza elementelor chimice pe care le conține.

Efectul ojei asupra corpului

Studiile arată că și cele mai populare mărci de oje au o mulțime de toxine și compuși chimici, care sunt foarte dăunători și pot provoca probleme de sănătate și dezechilibru hormonal. Într-unul din studiile efectuate, pentru dezvăluirea adevărului despre lacurile de unghii, au fost incluse 20 de femei care își vopsesc unghiile în mod regulat cu branduri de oje populare. Rezultatele au fost șocante.

CITEȘTE ȘI: DE CE trebuie să pui un ELASTIC în jurul sticlei de ojă

Ce elemente chimice conține oja

Trifenilfosfatul

Un compus de bază al lacurilor de unghii, este foarte nociv pentru sistemul endocrin și se regăsea în organism chiar și la 10 ore de la aplicarea sa pe unghii, potrivit doctorulzilei.ro!

Acest compus este prezent în aproape fiecare lac de unghii. Un alt studiu arată că, din cele 10 mărci testate, trifenilfosfatul a fost prezent în 8 dintre acestea. Înfricoșător este faptul că unele dintre aceste mărci nici nu menționează trifenilfosfatul pe etichetă.

Ce este, de fapt, trifenilfosfatul? Este un compus chimic foarte dăunător, care afectează sistemul endocrin al organismului și provoacă dezechilibru hormonal.

De asemenea, afectează metabolismul și sistemul reproducător. Femeile care se dau regulat cu ojă cu pe unghii sunt expuse riscurilor, întrucât acest compus toxic se acumulează treptat în organism și îl distruge lent.

Toluen

Un alt compus chimic foarte dăunător, care cauzează iritații ale pielii și afectează dezvoltarea normală a copiilor.

Formaldehida

Este un ingredient foarte periculos, cancerigen, provoacă inflamații, probleme repiratorii și astm. Este deosebit de periculos pentru persoanele cu boli cronice.

Zilnic, milioane de femei din lumea întreagă folosesc lacul de unghii, fără să știe că își riscă sănătatea.

CITEȘTE ȘI: Ce PREȚ are oja folosită de 28 de ani de Regina Elisabeta

Care este soluția?

Renunțarea la unghiile frumoase și colorate? Nu neapărat. Căutați să cumpărați variante naturale, atât de cosmetice, cât și de oje, produse care nu aibă compuși nocivi, în general soluții cu cât mai puține chimicale.

Citiți etichetele și căutați un lac de unghii pe bază de apă sau uleiuri.

Comentarii: