SANATATE

Pericolul din mâncarea de orez. Cum să eviți toxiinfecția alimentară

Foto: Pinterest.com

Mâncarea de orez e una din acele mâncăruri pe care atunci când o faci îți iese întotdeauna mai mult decât ai plănuit. Așa ajungi să mănânci și a doua zi din el. Nu-i nicio supărare, orezul rămas poate fi la fel de bun, spre deosebire de cartofii prăjiți. Potrivit Reader’s Digest, majoritatea oamenilor nu știu că mâncarea de orez rămasă poate da toxiinfecție alimentară.

CITEȘTE ȘIAlimentele indicate bărbaților de PESTE 50 de ani

Nu are de-a face cu felul în care e încălzită, ci mai degrabă cu felul în care este păstrată după ce a fost gătită. Orezul negătit poate avea agentul patogen Bacillus cereus care cauzează toxiinfecție alimentară. Acest agent patogen poate supraviețui pe orezul gătit.

Problema apare atunci când mâncarea de orez rămâne la temperatura camerei, sporii având condițiile optime pentru a crește, lucru care duce la toxiinfecție alimentară atunci când mănânci a doua zi ce a mai rămas din mâncarea de orez.

CITEȘTE ȘI: Alimentele despre care NU ȘTIAI că au GLUTEN

Ce NU știai despre ciupercile champignon din supermarketuri

Cu cât mâncarea de orez stă mai mult la temperatura camerei, cu atât mai mult crește probabilitatea de a face toxiinfecție alimentară. Recomandarea este ca mâncarea de orez să nu stea mai mult de o oră la temperatura camerei de când a fost gătită.

Chiar dacă nu prea îți mai vine să intri în bucătărie după ce ai terminat de mâncat, ia totuși o caserolă și pune mâncarea de orez rămasă la frigider. O să te feliciți mai târziu că ai făcut asta.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi pentru cei care vor să ţină post: Cu ce poţi înlocui carnea

Combinații alimentare sănătoase și delicioase / POSTUL CRĂCIUNULUI

Comentarii: