SANATATE

Persoanele cu această grupă de sânge au cea mai sănătoasă inimă

Foto: Pinterest.com

Persoanele cu această grupă de sânge au cea mai sănătoasă inimă. Sănătatea inimii și susceptibilitatea unei persoane la boli ale sistemului cardiovascular depind de grupa de sânge.

Persoanele cu această grupă de sânge au cea mai sănătoasă inimă

Hematologul rus Dr. Iulia Nasheva împărtășește afirmațiile potrivit cărora grupa de sânge afectează tendința la boli ale inimii și ale vaselor de sânge. Specialistul a numit și grupa de sânge a persoanelor cu cea mai mică predispoziție la boli de inimă.

CITEȘTE ȘI: Grupa de sânge care arată că ai putea suferi la un moment dat un atac vascular cerebral

Ea notează că persoanele care au grupa de sânge AB sunt cei mai puțin susceptibili la astfel de patologii. Vorbind despre acest lucru, hematologul explică faptul că „sângele acestor pacienți este predispus genetic la un conținut mai mic de agenți protrombotici ai celui de-al optulea factor de coagulare și ai factorilor von Willebrand”.

Cu alte cuvinte, medicul precizează că sistemul circulator al persoanelor cu grupa de sânge AB are cea mai slabă tendință la procesele care activează formarea cheagurilor de sânge.

Acest lucru le îmbunătățește protecția împotriva atacurilor de cord sau a accidentelor vasculare cerebrale. Dr. Nenasheva sfătuiește fiecare persoană să aleagă dieta potrivită pentru ea, ținând cont de grupa sa de sânge, de caracteristicile corpului său și de starea sa de sănătate.

Grupa de sânge care are cea mai puternică imunitate

Oamenii de știință au stabilit o grupă de sânge care garantează o imunitate mai puternică. Aceștia explică faptul că interferonii sunt proteine secretate de celulele organismului ca răspuns la viruși invadatori, bacterii și substanțe chimice cu greutate moleculară mică.

Oamenii de știință sunt ferm convinși că posesorii grupei sanguine IV sunt cei mai puternici în ceea ce privește producția de interferon. În organismul acestor persoane, proteina este produsă cu 92% mai eficient, scrie Healthline.

La persoanele cu grupele sanguine I și III, rezultatele sunt, de asemenea, ridicate și se ridică la 80 și, respectiv, 91%.

CITEȘTE ȘI: Grupa de sânge care arată că ești predispus să faci tuberculoză sau oreion

Cercetătorii adaugă că, în aproape 40% din cazuri, purtătorii grupei sanguine II au o capacitate redusă de a produce interferoni și sunt mai sensibili la boli decât ceilalți. Potrivit acestora, acești indicatori pot afecta riscul de a dezvolta diabet sau susceptibilitatea la infecții.

Persoanele cu grupa sanguină I au un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, în timp ce persoanele cu grupa sanguină II au un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială.

Comentarii: