NUTRITIE SANATATE

Leguma care scade tensiunea arterială și întărește oasele: Este ușor de găsit și nu costă mult

Leguma care scade tensiunea arterială și întărește oasele: Este ușor de găsit și nu costă mult. Oamenii de știință din Japonia susțin că una dintre cele mai ieftine legume disponibile pe tot parcursul anului îmbunătățește protecția împotriva hipertensiunii, scade tensiunea arterială și întărește sănătatea oaselor.

Leguma care scade tensiunea arterială și întărește oasele În postarea de pe Yahoo News Japan, experții explică de ce varza, care poate fi consumată pe tot parcursul anului, este o „super legumă” pentru promovarea sănătății.

În special, prezența vitaminei K face ca această legumă să fie extrem de utilă. „Vitamina K conținută în varză are un efect de coagulare a sângelui, oprește sângerările și accelerează vindecarea rănilor”, împărtășesc oamenii de știință.

Influențarea sistemului cardiovascular

O altă calitate valoroasă a verzei este capacitatea sa de a influența pozitiv starea sistemului cardiovascular, de a proteja împotriva hipertensiunii arteriale. Acest lucru se datorează mineralelor pe care le conține – fosfor, magneziu, potasiu.

CITEȘTE ȘI: O rețetă mai puțin obișnuită, cu succes garantat: Cum se prepară foile de varză acră pane

În plus, varza conține cantități mari de calciu – un „material de construcție” care întărește oasele și dinții. Toate tipurile de varză pot fi numite pe bună dreptate „super legume”.

Soiurile mai verzi conțin beta-caroten, care este transformat de organism în vitamina A. Această vitamină susține vederea, membranele mucoase și contribuie la o mai bună protecție împotriva răcelilor.

Varza murată călită este o rețetă preferată de mulți români, iar aceasta poate fi gătită cu ușurință

Varza murată călită este recomandată și persoanelor care vor să țină cure de slăbire, fiind foarte sănătoasă și sățioasă. În plus, aceasta nici nu are foarte multe calorii.

Pentru a o prepara ai nevoie de varză murată, o ceapă, 150 ml de ulei, 300 ml de suc de roșii, apă și o legătură de mărar, potrivit culinar.bzi.ro.

Lasă varza în apă rece timp de câteva ore, după care tai-o fâșii,curăță ceapa și toac-o mărunt.

Într-o tigaie, pune niște ulei la încins și lasă ceapa la călit preț de 2-3 minute, amestecând continuu în ea pentru a nu prinde.

CITEȘTE ȘI: Remediu pentru multe afecţiuni: Ce se întâmplă în corp după ce mănânci varză murată

Ulterior, adaugă sucul de roșii și lasă-l la gătit pentru câteva minute. Pune sosul format de varza murată tocată și adăugă mărarul tăiat mărunt, iar apoi toarnă apă cât să o cuprindă.

Lasă la fiert pentru 50-60 de minute, după care servește arza murată călită cu mămăliguță caldă și ardei iute alături.

Comentarii: