NUTRITIE

O rețetă mai puțin obișnuită, cu succes garantat: Cum se prepară foile de varză acră pane

teotrandafir.com

Bucătarul reşiţean Uica Mihai este cunoscut pentru reţetele sale nonconformiste. Spune că una dintre aceste reţete, care are cel mai mare succes atât la el acasă, cât şi pe la târguri, este varza acră pane.

Uica Mihai spune că este o reţetă simplă, care nu necesită cheltuieli mari, deoarece se folosesc foarte puţine ingrediente. Gustul este însă desăvârşit.

CITEȘTE ȘI: Remediu pentru multe afecţiuni: Ce se întâmplă în corp după ce mănânci varză murată

„Alege foi de varză acră cât mai mari şi împerechează-le două câte două să se potrivească şi să se suprapună. Curăţă vinişoarele groase aşa cum faci la sarmale şi croieşte-le perechi în forme frumoase (pătrate, triunghiuri, rondele mari).

Pregăteşte un aluat ca de clătite, din: 300 g de făină, trei linguri de ulei de măsline, un pahar de apă minerală, sare, piper, cimbru.

Şi ia foile câte două, la dai prin aluat, le lipeşti una de alta potrivite frumos apoi le mai dai o dată prin aluat, apoi prin pesmet şi le arunci în baie de ulei bine înfierbântat. Le frigi acolo până se rumenesc bine şi le scoţi să se stoarcă pe o sită.

CITEȘTE ȘI: Deliciu de post: Cum prepari varza călita cu aromă de afumătură

Şi fierbinţi, merg aşa de bine cu un piure de cartofi şi sos de roşii, juri că mănânci carne pohăită!”, arată bucătarul, potrivit adevarul.ro.

Comentarii: