SANATATE

Persoanele cu această grupă de sânge se nasc cu cel mai puternic sistem imunitar

Foto: Pinterest.com

Persoanele cu această grupă de sânge se nasc cu cel mai puternic sistem imunitar. Interferonii sunt principalii apărători ai organismului, iar grupa sanguină este importantă pentru producerea lor. Interferonii sunt proteine secretate de celulele organismului ca răspuns la invazia virală, la substanțele bacteriene și la compușii chimici cu greutate moleculară mică.

Cum influențează grupa sanguină imunitatea

Grupa sanguină este responsabilă de modul în care organismul produce interferon atunci când este afectat de o infecție virală. S-a dovedit că acest proces diferă semnificativ între purtătorii de diferite grupe sanguine, relatează The Health Site.

Această proteină este produsă cel mai activ la persoanele cu grupa sanguină AB. Studiul a arătat că 92% dintre purtătorii acestei grupe sanguine au prezentat un răspuns imunitar puternic.

CITEȘTE ȘI: Persoanele cu această grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer

Pe locul doi se află persoanele cu grupa sanguină B – în organismul acestor persoane, proteina este produsă bine la 91% dintre cei examinați.

Cei cu grupa de sânge O au, de asemenea, un scor ridicat – 80%.

La purtătorii grupei de sânge A, în aproape 40% din cazuri, capacitatea de a produce interferon este redusă.

Alte date interesante despre sânge și grupa de sânge

În Japonia, încă din anii 1930, se practică doctrina „ketsu-eki-gata”, conform căreia se poate spune totul despre o persoană cunoscând doar grupa sa de sânge. Japonezii sunt convinși că cei cu grupa de sânge O sunt persoane sociabile și energice, în timp ce cei cu grupa de sânge A sunt rezistenți la stres și răbdători, dar perseverenți. Oamenii creativi și puternici sunt, de obicei, cei cu grupa de sânge B. Persoanele cu grupa rară AB sunt echilibrate și lideri naturali.

Cantitatea de sânge din organism reprezintă de obicei 7% din greutate. Aceasta este o estimare aproximativă, deoarece poate varia în funcție de sex, vârstă, locație și alți factori. În medie, un adult care cântărește între 68 și 82 kg ar trebui să aibă între 4.500 și 5.700 ml de sânge în corp, spune Dr. Rachel Nall, citată de publicație.

De exemplu, un copil care cântărește 36 kg are aproximativ 2.650 ml de sânge.

CITEȘTE ȘI: Persoanele cu această grupă de sânge au o abilitate pe care alții n-o au

Unde se formează sângele în corpul uman?

Majoritatea celulelor sanguine sunt produse în măduva osoasă. Procesul de reproducere a acestora este în curs de desfășurare. Noile celule noi le înlocuiesc pe cele vechi care sunt distruse treptat.

Toate procesele de funcționare a celulelor, de la apariție până la înlocuire, se numesc durata de viață a celulei. De exemplu, celulele roșii din sânge, care reprezintă aproximativ jumătate din masa sanguină, trăiesc în medie 120 de zile.

Comentarii: