NUTRITIE SANATATE

Persoanele pentru care varza e periculoasă – Evită să o consumi dacă suferi de aceste boli

Foto: Pinterest.com

Deși varza este una dintre cele mai utile legume, în anumite situații poate dăuna organismului.

Efectele secundare asociate consumului de varză se datorează cantității mari de fibre și substanțelor biologic active din aceasta, care afectează intestinele. Consumul de varză proaspătă și chiar gătită trebuie limitat temporar în cazul unor probleme de sănătate și a anumitor patologii.

CITEȘTE ȘI: Un adevărat miracol pentru sănătate: Lista uriașă de beneficii ale consumului de varză murată în timpul iernii

Varza trebuie exclusă din alimentație în caz de:

  • aciditate crescută, gastrită, duodenită acută;
  • enterită acută sau inflamație cronică a intestinului subțire;
  • colită ulcerativă, boala Crohn cu exacerbări frecvente, precum și diaree;
  • colici intestinale, flatulență, balonare;
  • infarct miocardic recent.

Varza albă poate fi administrată copiilor cu prudență, sub formă fiartă, după ce aceștia împlinesc un an, dar este mai bine să se aștepte până la un an și jumătate. Sistemul digestiv al bebelușilor reacționează brusc la formarea de gaze, iar varza este capabilă să provoace colici și flatulență în timpul digestiei.

CITEȘTE ȘI: De ce să bei zeamă de varză după Crăciun: Efectul pe care îl are asupra organismului

Cu sensibilitate individuală la varză, mâncărurile cu această legumă sunt consumate în cantități limitate și sub control strict.

Comentarii: