NUTRITIE

Pește prăjit: Ce să adaugi în tigaie pentru ca acesta să nu se lipească

marthastewart.com

Pește prăjit: Ce să adaugi în tigaie pentru ca acesta să nu se lipească. Peștele prăjit este gustos și aromat, dar prepararea lui se transformă adesea într-o experiență neplăcută pentru gospodine.

Începând cu curățarea peștelui crud, trecând prin modul în care se poate evita ca tigaia să se lipească atunci când se prăjește peștele și terminând cu curățarea vaselor și îndepărtarea mirosului neplăcut care s-a acumulat în urma gătitului peștelui, nu este de mirare că mulți gospodari preferă să renunțe la mâncarea sănătoasă din farfurie, dar să se scutească de această aventură.

CITEȘTE ȘI: Trucuri de la marii bucătari: Gesturi esenţiale când găteşti peşte, paste sau prăjituri

Pește prăjit și o tigaie antiaderentă? Există un mod

Experimentați maeștri în prepararea peștelui prăjit ne-au împărtășit trucurile lor ingenioase care îi ajută să nu se trezească cu o tigaie distrusă după ce au prăjit pește, ci că acesta s-a lipit de ea, s-a destrămat și nu a avut o crustă crocantă.

Acest lucru se întâmplă adesea atunci când nu ai experiență sau nu cunoști micile secrete ale marilor maeștri.

Aceștia vă sfătuiesc:

Ulei de avocado

Când prăjiți pește, folosiți o grăsime rezistentă la temperaturi ridicate, cum ar fi uleiul de avocado. Încălziți tigaia în care veți prăji peștele la foc mediu-mare și abia apoi adăugați grăsimea care trebuie să acopere fundul tigăii.

Încălzirea corectă a tigăii este esențială pentru ca peștele să nu se lipească și pentru a ajuta la formarea unei cruste crocante și aromate. Peștele ar trebui să sfârâie atunci când este adăugat în tigaie – așa veți ști dacă ați ales momentul potrivit.

Acesta este unul dintre micile trucuri care vă vor ajuta atunci când prăjiți peștele pentru a preveni ca acesta să se lipească de tigaie.

Condimentarea peștelui cu piper negru

Condimentarea peștelui prin frecarea părților laterale cu piper negru este un alt mic secret care ajută ca peștele să nu se lipească atunci când îl prăjiți. Dacă adăugați și o tigaie cu un strat de oțel inoxidabil sau antiaderent, succesul vă este garantat.

Ce să faci dacă nu ai una? Există soluții și pentru tine

Unii vrăjitori culinari populari folosesc o tehnică franceză cunoscută sub numele de en papillote, în care peștele împreună cu legumele, ierburile și condimentele sunt coapte pe o foaie de copt în cuptor, astfel încât nimic nu se lipește de tigaie.

Ei bine, bineînțeles, nu trebuie să fii un maestru culinar pentru a folosi aceste tehnici, există o modalitate mai ușoară – adăugarea unui ingredient în tigaie atunci când prăjiți peștele asigură faptul că acesta nu se lipește.

CITEȘTE ȘI: Hamsii prăjite la cuptor: Numai bune de ronțăit, fără grija caloriilor sau a arsurilor la stomac/ REȚETĂ

Ce să adăugați la tigaie atunci când prăjiți peștele, astfel încât să nu se lipească?

Ingredientul secret este de fapt foarte simplu și se găsește în orice bucătărie. Acesta este sarea. Adăugând sare în grăsimea în care veți prăji peștele, reduceți la minimum riscul ca acesta să se lipească și să se destrame atunci când încercați să-l întoarceți.

Este bine să uscați peștele și să nu îl umeziți când îl puneți în tigaie și să îl întoarceți doar atunci când este prăjit complet pe o parte și să nu îl întoarceți des de pe o parte pe alta, recomandă actualno.com.

Să aveți parte de o prăjire gustoasă și reușită!

Comentarii: