NUTRITIE

Pește umplut- rețeta care aduce un zâmbet cald pe fețele celor dragi

Oricât de obosiți am fi zi de zi, când vine vorba de mâncare uităm de toate și ne gândim ce ar fi mai potrivit să punem pe masă înaintea celor dragi.

Vă propun astăzi o rețetă de pește care, cu siguranță va aduce un zâmbet cald pe fețele celor care îl vor servi, iar persoanei care îl prepară îi va umple inima de mulțumire.

CITEȘTE ȘI: Trucuri de care să ții cont când gătești peștele

Pește umplut- rețeta care aduce un zâmbet cald pe fețele celor dragi

Ingrediente:

  • 2 păstrăvi întregi, eviscerați și curățați
  • 4 căței de usturoi, tăiați felii subțiri
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 150 g unt
  • 1 lămâie tăiată felii subțiri
  • Sare, piper
  • 1 legătură de pătrunjel verde tocat

Pește umplut- rețeta care aduce un zâmbet cald pe fețele celor dragi

Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 220 °C și tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

După ce am curățat bine peștii și le-am retezat aripioarele cu o foarfecă de bucătărie, facem câte 3 tăieturi adânci pe fiecare parte, până la os.

Amestecăm într-un bol untul cu usturoiul zdrobit și cu pătrunjelul.

Condimentăm cu sare și piper fiecare cavitate a peștilor, apoi îi ungem în interior cu amestecul de unt și îi umplem cu felii de usturoi și lămâie.

Presărăm peștii cu sare și piper pe piele, îi stropim cu puțin ulei de măsline și îi băgăm la cuptor pentru 20 de minute.

CITEȘTE ȘI: Cum gătești peștele pentru a-i da o savoare aparte: Condimentele pe care le poți adăuga

Când sunt gata, îi scoatem pe un platou și îi lăsăm la odihnit pentru 5 minute, apoi îi servim cu piure de păstârnac sau cu mămăliguță.

Poftă mare!

Comentarii: