NUTRITIE SANATATE

Trucuri de care să ții cont când gătești peștele

Pentru un stil de viață sănătos, medicii ne recomandă consumul peștelui de două ori pe săptămână.

Carnea de pește conține Omega 3 și Omega 6 și reprezintă o sursă importantă de proteine.

Urmând câteva trucuri simple, peștele gătit acasă va avea savoarea preparatelor gătite în restaurantele de top.

CITEȘTE ȘI: Cum gătești peștele pentru a-i da o savoare aparte: Condimentele pe care le poți adăuga

Iată câteva sfaturi importante de care trebuie să țineți cont atunci când preparați pește:

  • Dacă gătiți pește fără piele, în momentul în care este servit în farfurie este necesar să puneți un sos deasupra, pentru a nu fi uscat.
  • Ca să se desprindă ușor pielea peștelui, turnați apă fierbinte deasupra, apoi trageți pielea.
  • Cel mai bun mod de a prăji o bucată de pește este să îl întoarceți în tigaia încinsă pe toate părțile, apoi să îl puneți în folie de aluminiu și să îl băgați la cuptor pentru 5 minute.
  • Dacă doriți o textură crocantă a peștelui, acesta se pune în farfurie cu pielea prăjită deasupra, fără să turnați sos peste piele.
  • Condimentele potrivite pentru pește sunt sarea grunjoasă, piperul, șofranul, rozmarinul și salvia.
  • Peștele gătit la cuptor cere ca și garnitură legume la grătar: dovlecel, vânătă, ardei, morcovi.
  • Pentru a evita ruperea peștelui la prăjire, acesta se sărează cu 5 minute înainte de a fi pus în tigaie.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun pește pentru un ficat bolnav

Gătitul peștelui poate părea un proces dificil, dar dacă țineți cont de aceste mici trucuri, veți obține preparate de senzație, cu care îi veți încânta pe cei dragi.

Să aveți spor la gătit!

Comentarii: