NUTRITIE REVIEW

Îți plac pastele? Greșeala uriașă pe care o poți comite când le gătești

Foto: Pinterest.com

Ai ajuns în sfârșit acasă după o zi lungă și îți e prea foame pentru a găti ceva mai spectaculos, așa că alegi să faci niște paste. Ce poate mai ușor, nu? Amesteci niște spaghetti cu sos și asta e cina ta. Însă, pentru mulți dintre noi, chiar și să așteptăm să fiarbă apa pentru paste e prea mult. Așa că te gândești cum să economisești câteva minute pentru a mânca mai repede. Alegi o oală mică în care încape mai puțină apă pentru a grăbi procesul de fierbere. Această mică greșeală ar putea însă să îți afecteze calitatea pastelor pe care vrei să le mănânci. Cel puțin așa spun bucătarii profesioniști.

CITEȘTE ȘI:Efectul neașteptat al consumului de broccoli: Cum te apără de un dușman nevăzut

Un medic nutriționist șochează: Mâncarea bogată în grăsimi nu îngrașă/ STUDIU

În cazul în care alegi să faci spaghete, oala mică nu te va ajuta. Acestea vor rămâne pe jumătate afară, putând încăpea doar dacă sunt rupte în două. Unii italieni spun că asta aduce ghinion, însă cei mai mulți afirmă doar că nu așa se gătește, potrivit southernliving.com.

Mai există și un alt motiv pentru care contează mărimea oalei în care fierbi pastele. Atunci când adaugi pastele într-o oală mai mică, temperatura apei scade brusc și îi va lua mai mult timp până va începe să fiarbă din nou. De la atâta stat în apă, spaghetele devin cleioase și lipicioase, ne informează Chef Michael Symon.

CITEȘTE ȘI: Trenduri CULINARE 2018: ne întoarcem la natură şi vom căuta alimente cât mai aromate

Alimentele pe care trebuie să le eviţi: Intensifică senzația de foame

Din fericire, soluția e foarte simplă. Alege o oală mai mare pe care să o umpli trei sferturi cu apă. Adaugă sare numai după ce apa începe să fiarbă și pune pastele la fiert. Amestecă din când în când, până când s-au fiert.

Comentarii: