NUTRITIE SANATATE

Planta cu cel mai mare efect de calmare: Tratează insomnia, anxietatea, tusea sau migrena

Timp de secole, oamenii au folosit remedii naturale, cum ar fi plantele medicinale, pentru a trata o varietate de simptome, inclusiv durerea. Această plantă a fost folosită pentru ameliorarea durerii și pentru a induce somnul. Este folosită de persoanele interesate de alternative la medicamentele convenționale.

Planta Lactuca Virosa

Lactuca Virosa, cunoscută și sub numele de salată sălbatică, este o plantă înaltă, cu muguri mici de culoare galbenă, ce ar putea fi cultivată în grădina ta. Mai des întâlnită în America de Nord și Anglia, este verișoara salatei verzi pe care o vedem de obicei pe piață, potrivit dcmedical.ro.

Planta are o sevă lăptoasă, care conține opiacee calmante, numite lactucarium. Aceste opiacee sunt colectate și uscate și compușii lor principali includ lactupicrin, lactucină și lactucopicrin, care au proprietăți analgezice puternice și au aceleași efecte ca ibuprofenul la șoareci.

Salata sălbatică are frunze de un verde strălucitor, care răsar de pe o tulpină verde, care este ocazional pătată cu mov.

CITEȘTE ȘI: Doctor: O infuzie din această plantă îmbunătățește metabolismul și elimină toxinele

De fapt, salata sălbatică este adesea denumită „salata de opiu” datorită presupuselor sale calități de ameliorare a durerii.

Din punct de vedere istoric, medicii au folosit salata sălbatică ca analgezic și ca tratament pentru afecțiuni precum tusea convulsivă, studiile de cercetare privind utilizarea acesteia datând încă din 1815.

Cercetătorii iranieni au descoperit că această salată era un calmant popular înainte de perioada victoriană. În studiul Institutului pentru Istoria Științei se scrie că „acțiunea substanței a fost mai slabă decât opiul, dar fără efecte secundare. Mai mult, practica medicală a arătat că, în anumite cazuri, lactucarium a produs efecte curative mai bune decât opiul”.

Planta cu cel mai mare efect de calmare – ce beneficii are

  • Migrene: persoanele care o utilizează în acest scop declară că au mai puține migrene decât înainte.
  • Insomnie: induce o stare euforică, ajutându-te să adormi mai ușor.
  • Anxietate: Salata sălbatică poate acționa ca un calmant ușor.
  • Astm și tuse: Salata sălbatică are proprietăți de suprimare a tusei.
  • Probleme de respirație
  • Dureri articulare

În plus, salata sălbatică are proprietăți psihoactive. Uneori este folosită în scop recreațional de către persoanele care caută un efect natural.

Planta Lactuca Virosa sau salata sălbatică este promovată ca un tratament natural pentru o varietate de afecțiuni, în afară de dureri, cum ar fi:

  • crampe menstruale
  • artrită
  • cancer
  • circulație deficitară
  • neliniște
  • infecții urinare

Planta cu cel mai mare efect de calmare – Cum se utilizează salata sălbatică și care sunt efectele adverse

Cea mai obișnuită modalitate de a pregăti planta este sub formă de ceai. Sunt suficiente aproximativ 2-4 ml de trei ori pe zi sau 1-2 lingurițe de frunze uscate înmuiate în apă clocotită timp de 10-15 minute. Bea acest ceai de trei ori pe zi.

  • Salata sălbatică trebuie consumată cu măsură. O ritație a pielii poate apărea dacă o aplici direct pe piele, așa că ai grijă când o utilizezi ca remediu local.
  • Ingerarea unor cantități mari poate provoca: transpirație, ritm cardiac rapid, amețeli, dilatarea pupilei, sunete în urechi, vedere afectată și dificultăți de respirație.
  • Nu se recomandă utilizarea salatei sălbatice în timpul sarcinii.
  • Persoanele care au următoarele probleme de sănătate nu trebuie să consume salată sălbatică: alergii la ambrozie, glaucom.

Înainte de a utiliza salata sălbatică în scop medicinal, discutați cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a vă asigura că este sigur pentru dumneavoastră să o consumați.

CITEȘTE ȘI: Planta care ușurează simptomele colonului iritabil: Facilitează digestia

Din cauza lipsei de cercetări privind suplimentele de salată sălbatică, potențialele efecte secundare ale acestor suplimente sunt necunoscute.

Nu există nicio modalitate de a ști cum poate interacționa extractul de salată sălbatică cu anumite medicamente. Deoarece studiile pe animale indică faptul că extractul de salată sălbatică poate avea proprietăți sedative, oricine ia sedative ar trebui să evite suplimentele de salată sălbatică. În plus, ingerarea de salată sălbatică poate provoca halucinații, ceea ce poate fi periculos.

Comentarii: