NUTRITIE SANATATE

Doctor: O infuzie din această plantă îmbunătățește metabolismul și elimină toxinele

csid.ro

Urzica este o plantă sănătoasă care are multe proprietăți medicinale. Aceasta susține funcția renală, iar diabeticii ar trebui să o includă în dieta lor. De asemenea, previne anemia, deoarece este o sursă bogată de fier.

Puteți adăuga această plantă în salate, sucuri, smoothie-uri și chiar în supe.

De ce ar trebui să mănânci urzică și cum îți afectează sănătatea?

Această plantă, deși urâtă de mulți oameni, are multe ingrediente valoroase. Printre cele mai importante se numără potasiul, fierul, precum și vitaminele: B2, K sau C. Concentrația corectă a acestora are un efect pozitiv asupra funcționării organismului.

În plus, urzica este un ingredient al diferitelor mâncăruri, precum și al supelor sau al salatelor. Mulți oameni adaugă această plantă în smoothie-uri sau sucuri pentru a îmbogăți gustul băuturii.

CITEȘTE ȘI: Plantele care curăță perfect ficatul și bila

Planta este potrivită pentru uscare și congelare. Cu toate acestea, gustul său este cel mai bun în versiunea sa proaspătă.

Boli ale sistemului digestiv

Urzica este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sistemului digestiv. Flavonoidele conținute de plantă ajută la curățarea organismului de toxine. Acest lucru are un efect pozitiv asupra ficatului, stomacului sau vezicii biliare.

Dacă suferiți de diaree, beți infuzie de urzică. Aceasta îmbunătățește funcția intestinală. Consumul regulat al unui decoct din această plantă ajută la eliminarea depozitelor de bilă și îmbunătățește metabolismul.

Previne anemia

Urzica conține două componente valoroase care ajută la combaterea anemiei. În primul rând, este vorba de fier, a cărui lipsă duce la apariția acestei boli. Acesta constă într-un număr insuficient de globule roșii în organism, ceea ce duce la anemie. Simptomele acestei afecțiuni includ oboseala cronică, lipsa de concentrare și căderea părului.

A doua componentă importantă a urzicii este vitamina C. Aceasta deoarece crește absorbția fierului în tractul digestiv. Ca urmare, acesta este absorbit mai repede și mai bine în fluxul sanguin.

Vitamina K joacă, de asemenea, un rol important, deoarece este implicată în coagularea sângelui.

Susține funcția renală

Urzica are un efect diuretic, ceea ce este benefic pentru funcția renală. Aceasta elimină toxinele din organism, iar consumul ei este important în cazul pietrelor la rinichi. Aceasta este o afecțiune care presupune acumularea de depozite în sistemul excretor.

Consumul regulat de suc de urzică previne, de asemenea, dezvoltarea inflamațiilor în organism. Există mai multe tipuri de inflamații renale care sunt dificil de diagnosticat la început. Așadar, urmăriți-vă cu atenție organismul. Dacă resimțiți dureri la nivelul acestui organ sau dacă culoarea urinei este nefirească, consultați un specialist.

Ideală pentru diabetici

Urzica este un remediu natural care vă va ajuta să vă reduceți nivelul de zahăr din sânge. În plus, planta are un efect detoxifiant și neutralizează acțiunea radicalilor liberi. Aceștia, la rândul lor, au un efect foarte negativ, mai ales asupra pacienților cu diabet de tip II.

În plus, urzica reglează producția de enzime pancreatice. Acest lucru este important pentru pacienții care suferă de pancreatită. Pentru că, cu această afecțiune, apare adesea așa-numitul diabet secundar. Nu trebuie să apară hipoglicemia, adică scăderea bruscă a glucozei.

Desigur, nimic nu poate înlocui tratamentul medicamentos, alimentația sănătoasă și activitatea fizică regulată.

CITEȘTE ȘI: Plantele care te ajută să combați virozele respiratorii: Au proprietăți antiinflamatorii și întăresc sistemul imunitar

Rețetă de smoothie de urzică

Pentru a prepara un smoothie de urzică, aveți nevoie de:

Un suc de urzică:

  • Patru pumni de frunze de urzică,
  • două kiwi,
  • două banane mici,
  • suc de lămâie, aproximativ 2 căni de apă.

Mod de preparare:

Puneți fructele tocate într-un bol adânc și adăugați apă și câteva picături de suc de lămâie. Adăugați apa și amestecați până când obțineți o băutură groasă. Turnați în pahare înalte și păstrați restul în frigider.

Comentarii: