SANATATE

Planta magică de Sărbători: Calmează tusea și previne diabetul

Winter berry holly and mistletoe background. Traditional Christmas greeting card for the holiday season.

Vâscul este cunoscut pentru proprietățile sale potențiale anti-cancer. În plus, poate preveni diabetul, calmează tulburările respiratorii, calmează sistemul nervos, scade tensiunea arterială, promovează un somn bun, elimină inflamația, crește activitatea sistemului imunitar, reduce sforăitul și scade durerile menstruale.

Deși mulți oameni asociază vâscul cu anumite tradiții culturale sau decorațiuni, acesta vine într-o mare varietate de forme.

De fapt, există mai mult de 900 de specii aparținând a 73 de genuri diferite, deci există destul de multă diversitate. Unele specii și soiuri sunt toxice, cum ar fi vâscul găsit în America. Popularitatea largă a vâscului în America a perpetuat ideea că tot vâscul este periculos, ceea ce este complet fals, potrivit Organic Facts.

Vâscul din Europa este folosit din cele mai vechi timpuri. Ce beneficii are vâscul pentru sănătate
În Europa, de exemplu, extractul de vâsc a fost cunoscut ca un tonic viabil și valoros pentru sănătate de mii de ani, datând până în Grecia Antică. Compușii organici și substanțele chimice din extractul său au fost folosiți pentru orice, de la epilepsie la tratamentul altor boli cronice (în ultimii ani) și continuă să câștige popularitate în practică.

Spre deosebire de multe extracte din plante, acesta este frecvent administrat sub formă de injecție, dar poate fi, de asemenea, utilizat sub formă de tincturi sau ceaiuri.

Există încă unele riscuri, mai ales dacă vâscul nu este preparat corespunzător. De aceea, specialiștii recomandă cu tărie să folosiți preparate din vâsc pe care le puteți găsi la farmacie sau la magazinele naturisme.

CITEȘTE ȘI: De ce să bei zeamă de varză după Crăciun: Efectul pe care îl are asupra organismului

Acum, să aruncăm o privire mai atentă la numeroasele beneficii pentru sănătate ale vâscului.

Poate reduce tensiunea arterială

În timp ce acest lucru nu este cel mai frecvent lăudat beneficiu al vâscului, extractul are un efect măsurabil asupra hipertensiunii arteriale, care afectează milioane de oameni din întreaga lume.

Prin scăderea tensiunii arteriale, extractul de vâsc reducă stresul asupra sistemului cardiovascular și, de asemenea, să reducă impactul aterosclerozei. Reducerea hipertensiunii arteriale cu ajutorul extractului de vâsc poate ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, atacurilor de cord, și bolilor coronariene.

De asemenea, ajută la încetinirea pulsului, ceea ce ajută, de asemenea, la reducerea efortului inimii.

Vâscul, ajutor pentru un somn odihnitor

Vâscul este cunoscut ca un agent nervin foarte eficient și a fost utilizat în culturile tradiționale de sute de ani. Dacă suferiți de insomnie sau neliniște atunci când dormiți, puteți consuma un un ceai de vâsc pe care îl puteți achiziționa de la plafar.

Componentele chimice ale vâscului au un impact asupra eliberării de neurotransmițători care vă calmează, calmând sistemul nervos și permițând un somn sănătos și odihnitor. Sistemul nervos este strâns legat de ritmurile noastre circadiene, astfel încât calmarea nervilor noștri ne poate regla ciclul de somn și ne poate oferi restul de care avem nevoie.

Vâscul, potențial anti-cancer

Fără îndoială, cel mai important și studiat pe scară largă aspect al beneficiilor pentru sănătate ale vâscului este rolul său în încetinirea progresiei cancerului. Cercetările sugerează că pacienții care suferă de cancer de sân pot vedea o îmbunătățire semnificativă a bunăstării lor fizice și emoționale datorită vâscului.

Cercetările publicate de cercetătorii chinezi în Anti-cancer Research Journal, afirmă că vâscul are proprietăți chimio-preventive, deoarece poate reduce efectele secundare comune ale chimioterapiei, cum ar fi amorțeala, greața și chiar căderea părului. Mai mult, pacienții au prezentat mai puține semne de depresie.

Această creștere rapidă a popularității și a cererii de vâsc a stârnit, de asemenea, interesul pentru continuarea cercetărilor, care au dat cu siguranță roade. S-a constatat că pentru anumite tipuri de cancer, aceasta poate provoca apoptoza (moartea celulelor programate) în celulele canceroase. Dr. Thomas Ostermann, Christaa Raak et al, a publicat un studiu în Jurnalul BMC care implică 220 de pacienți care suferă de cancer pulmonar, mamar și ovarian, care au primit vâsc.

Cercetările ulterioare au conectat extractul de vâsc la o calitate generală mai mare a vieții pentru pacienți, contracție tumorală și hemoleucogramă mai sănătoasă.

Vâscul poate calma detresa respiratorie

Aspectul calmant nervos al vâscului îl face ideal pentru calmarea sistemului respirator în caz de detresă sau iritație. De la dureri în gât la tuse și inflamație bronșică, și-a demonstrat capacitatea de a calma iritarea și de a reduce disconfortul și etanșeitatea în piept.

Există o legătură psihologică între actul de tuse sau respirație șuierătoare, așa cum ar putea apărea într-un atac astmatic, și panica și suferința mentală, care provoacă o buclă.

Poate întrerupe această conexiune neuronală și poate calma mintea și corpul în același timp.

Vâscul poate gestiona diabetul zaharat

Potențialul anti-diabetic al vâscului este un domeniu relativ nou de cercetare, dar a fost practicat în mod tradițional de generații. Un studiu pe animale arată că are capacitatea de a reduce nivelul de glucoză din sânge în testele de laborator, și alte constatări au arătat că extractul stimulat producția de insulină în celulele pancreatice, ajutând la reglarea nivelurilor în organism și diminuarea severității tulburării.

Acesta este frecvent prescris ca un remediu natural pentru persoanele cu diabet zaharat.

Vâscul îmbunătățește sistemul imunitar

Unul dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale vâscului este impactul pe care îl are asupra sistemului imunitar. Acesta este unul dintre motivele pentru care această plantă este atât de apreciată pentru tratamentul diferitelor boli cronice, deoarece stimulează simultan sistemul imunitar compromis și îl protejează de boli. Capacitatea antibacteriană, antioxidantă și antivirală a acestei plante o face o linie perfectă de apărare pentru organism, indiferent de boală sau starea sistemului imunitar.

Vâscul calmează sistemul nervos

Dacă suferiți de anxietate, manifestându-se în ticuri fizice, somn agitat, tremor sau alte simptome fizice / mentale, vâscul poate acționa ca un tonic nervin complet pentru organism, scăzând nivelul hormonilor de stres și aducând nervii la un nivel gestionabil.

CITEȘTE ȘI: Reguli de bază după Crăciun: Ce bem și ce mâncăm pentru a avea o digestie bună

Vâscul ameliorează crampele menstruale

Dacă suferiți de crampe excesive și dureri menstruale, atunci utilizarea acestei plante în aceste cazuri este o opțiune minunată. Puteți prepara un ceai puternic de vâsc, care calmează spasmele musculare și inflamația, ajutând la eliberarea acelei tensiuni și crampe.

Vâscul poate elimina inflamaţia

De sute de ani, tincturile de vâsc au fost prescrise pentru inflamația corpului, atât în interior, cât și în exterior. Durerea artritică este probabil cea mai comună formă de inflamație pentru majoritatea oamenilor, iar o tinctură din această plantă poate face minuni pentru a ușura acea durere și pentru a crește gama de mișcare pe măsură ce îmbătrâniți. Pe plan intern, această capacitate antiinflamatorie poate fi bună și pentru digestie și probleme gastro-intestinale.

Vâscul poate reduce sforăitul

În timp ce acest lucru nu poate părea ca o problemă serioasă, cu siguranță este dacă sunteți de dormit lângă un sforăit! O ceașcă din acest ceai din plante înainte de a merge la culcare poate calma nervii și poate promova un somn odihnitor.

Comentarii: