NUTRITIE SANATATE

Planta medicinală recomandată de specialişti în preajma sărbătorilor: Curăţă ficatul şi scade colesterolul

revivelifefitness.com

Pe lângă faptul că stimulează debitul de bilă secretată, frunzele de anghinare au şi o acţiune diuretică, de scădere a colesterolului şi a lipidelor.

Totodată, anghinarea taie greaţa şi calmează durerile de stomac, potrivit Ghidului plantelor medicinale şi aromatice, coordonat de dr. Ovidiu Bojor.

Extractele fluide, tincturile şi chiar infuziile sunt mai eficiente decât pulberile deoarece vin în contact cu papilele gustative care transmit informaţia înainte de a ajunge în intestin, potrivit aceleiaşi surse, citează adevarul.ro.

CITEŞTE ŞI: Cum scapi de pietrele de la rinichi: Sfaturi esenţiale pentru o viaţă liniştită
Îţi transpiră PALMELE? Iată cum poți scăpa de asta!

Anghinarea este recomandată în insuficienţa biliară, în colecistite subacute şi cronice, în angiocolite – inflamaţii ale căilor biliare – în hepatite subacute şi cronice, ca diuretic şi în hipercolesterolemii.

Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de frunze la o cană cu apă. Se beau 2 căni pe zi. După 2 săptămâni, cantitatea de fruze se poate mări la 2 linguriţe. Se poate utiliza şi Anghirol soluţie – 10-30 de picături pe zi sau drajeuri – 2-3 drajeuri pe zi – extracte standardizate.

Anghinarea este contraindicată în obstrucţia biliară, în insuficienţa hepatocelulară gravă. În cazul litiazei biliare, este necesară consulatrea medicului înainte de utilizare.

Comentarii: