SANATATE

Plantele care luptă împotriva colesterolului crescut

Foto: Pinterest.com

Plantele care luptă împotriva colesterolului crescut. Există o serie de plante ale căror efecte benefice asupra vaselor de sânge au fost recunoscute de mult timp de medicina oficială și sunt folosite cu succes pentru a reduce tensiunea arterială și colesterolul . „

Plantele care luptă împotriva colesterolului crescut

Plantele vasodilatatoare ameliorează spasmele mușchilor vasculari, previn formarea plăcilor sclerotice, întăresc pereții vaselor de sânge, îi fac mai elastici, normalizează nivelul colesterolului, îmbunătățesc circulația sângelui și calmează nervii”, spune fitoterapeutul rus Svetlana Tkachenko.

„Aceste plante nu sunt utile doar ca medicamente eficiente, ci sunt recomandate și ca măsuri preventive”, spune experta și explică faptul că acestea sunt mușețelul și valeriana.

CITEȘTE ȘI: Miere cu usturoi: Efectul pe care îl are asupra colesterolului și creierului

Rădăcina de valeriană

Pentru a întări și, cel mai important, pentru a accelera procesul de scădere a colesterolului, expertul recomandă fierberea rădăcinii de valeriană cu planta gura dracului, care ameliorează tensiunea nervoasă.

Pentru a prepara un decoct, trebuie să amestecați rădăcina de valeriană și buza diavolului în cantități egale (de obicei 15 grame fiecare) și să le fierbeți timp de o jumătate de oră într-o baie de apă. Apoi, lăsați lichidul să se infuzeze timp de două ore.

Luați decoctul timp de 10 zile, câte o lingură de patru ori pe zi.

Mușețel

Sunt cunoscute proprietățile antiinflamatorii ale acestei plante. Dar un decoct din florile sale ajută la relaxare și, de asemenea, dilată vasele de sânge și scade tensiunea arterială. În patologiile cauzate de tonusul cardiac, ameliorează anxietatea.

Pentru a prepara un remediu, este suficient să preparați un ceai de mușețel: patru linguri de materie primă la 200 ml de apă fiartă.

Svetlana Tkachenko mai împărtășește că printre plantele medicinale care dilată vasele de sânge se numără ginkgo biloba, isopul, melisa, menta, menta, floarea de tei și pelinul Baikal.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care reduc colesterolul cu 50%: Important este să le consumi la momentul potrivit din zi

În ceea ce privește proprietățile medicinale ale mușețelului, acestea includ și:

  • Calmante – Colina din mușețel îmbunătățește sinteza acetilcolinei. Atunci când neurotransmițătorii creierului funcționează corespunzător, ritmurile circadiene se ajustează, iar problemele de somn și anxietatea dispar.
  • Antialergenic – Mușețelul este considerat în cea mai mare parte o plantă hipoalergenică, deși, bineînțeles, există și excepții. Dar, pe lângă faptul că mușețelul în sine nu provoacă reacții, acesta poate afecta manifestările alergice în raport cu alte componente.
  • Stimularea imunității – Acidul ascorbic este considerat unul dintre principalele în menținerea imunității. Vitamina C nu este sintetizată în organism, deci este necesar să se monitorizeze consumul normei zilnice, potrivit actualno.com.

Comentarii: