SANATATE

Plantele medicinale pe care le poți crește în casă: Tratează febra, vindecă răcelile și au proprietăți anti-cancer

La nivel global, din 450.000 de specii de plante câte există, 35.000 până la 70.000 dintre ele sunt utilizate special pentru medicină. Din acest motiv, poate fi greu să alegi pe care dintre ele să le ai în ghiveci în casă.

Ginkgo biloba

Unul dintre cele mai vechi specii de arbori vii, ginkgo biloba este, de asemenea, una dintre cele mai utilizate plante medicinale chinezești. Se crede că beneficiile pentru sănătate ale Ginkgo provin din conținutul său ridicat de antioxidanți și proprietățile antiinflamatorii. Studiile arată că poate fi utilă pentru demența ușoară, oboseala și poate ajuta la vindecarea oaselor.

CITEȘTE ȘI: Plantele care combat depresia: Stimulează serotonina, hormonul fericirii și reduc simptomele anxietății

Mușețel

Chiar dacă se găsește cel mai frecvent sub formă de ceai, mușețelul este utilizat de mii de ani pentru anumite probleme, cum ar fi calitatea somnului, nivelul zahărului din sânge și chiar cancerul tiroidian, scrie Brightside.

Echinacea

Echinacea este bogată în antioxidanți și este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sistemului nostru imunitar, prin urmare, poate fi utilă pentru combaterea virușilor și infecțiilor și pentru a ne ajuta să ne recuperăm mai repede. Mai mult, poate ameliora anxietatea.

Spilcuță

În timp ce această floare seamănă cu mușețelul, beneficiile sale sunt destul de diferite. În mod tradițional, spilcuța a fost folosită pentru tratarea febrei. Studiile au arătat că are proprietăți de calmare a durerii și anti-cancer.

Ghimbir

Probabil ați mai folosit ghimbir în bucătărie, deoarece adaugă multă aromă diferitelor feluri de mâncare – dar are și multe beneficii pentru sănătatea noastră. Poate ajuta la pierderea în greutate și  ameliorează greața cauzată de sarcină . Pare a fi la fel de eficient ca nurofenul, atunci când este administrat pentru ameliorarea durerilor menstruale.

CITEȘTE ȘI: Ajutor pentru rinichi şi ficat: Plantele care curăţă sângele de toxine

Rozmarin

La fel ca ghimbirul, rozmarinul este folosit în lumea culinară de mult timp și are, de asemenea, o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră. Această plantă este o sursă excelentă de antioxidanți care ne pot stimula sistemul imunitar și, de asemenea, s-a demonstrat că ameliorează depresia și anxietatea și îmbunătățește și memoria.

Aloe

Aloe vera este o plantă foarte populară, utilizată de mii de ani. Mai multe studii arată că poate fi benefică atunci când este aplicată local pentru a trata arsurile (inclusiv arsurile solare), calmează roșeața pielii și calmează iritațiile legate de acnee.

Comentarii: