SANATATE

Poate te-ai obişnuit cu aceste simptome, dar ele pot indica o problemă care trebuie tratată urgent

Multe dintre simptomele care indică o anemie pot fi adesea subtile, de aceea este important să ştii care sunt acestea. Cea mai comună formă de anemie este aceea în care nivelul fierului din organism este scăzut.

Din această cauză,te poţi simţi fără vlagă aproape tot timpul, poţi avea ameţeli, probleme cu memoria şi nu numai. Fierul joacă un rol important în formarea şi dezvoltarea celulelor roşii,care transportă oxigen de la nivelul plămânilor peste tot în corp.

Potrivit clickpentrufemei.ro, dacă ai unul sau mai multe simptome dintre cele enumerate mai jos, este indicat să mergi la un control de specialitate.

1. Eşti palid

Dacă observi că ai fața sau palmele gălbui este posibil ca aceste zone să nu dispună de suficient oxigen. Acest lucru înseamnă că te confrunţi cu o anemie feriprivă.

2. Eşti obosit

În cazul în care te simţi obosit mai tot timpul, cel mai probabil suferi de anemie. Oboseala este unul dintre simptomele principale ale acestei probleme de sănătate.

CITEȘTE ȘI: Fructele minune pentru sănătate: NU trebuie să-ţi lipsească de pe masă

3. Simţi nevoia să mesteci gheaţă

Ţi se-ntâmplă să simţi nevoia de a consuma puţină gheaţă? Specialiştii susţin că de obicei persoanele care suferă de anemie consumă gheaţă pentru a-și stimula memoria şi capacitatea de concentrare.

4. Suferi de anxietate

Dacă eşti adesea anxios şi simţi că-ţi bate inima repede, chiar dacă nu depui efort fizic, există un risc destul de mare să te confrunţi cu o anemie feriprivă.

5. Ai migrene sau îţi simţi capul tensionat

Dacă în mod normal nu te confrunţi cu dureri de cap, însă de la un timp ai această problemă, ia în calcul un deficit de fier sau de alte vitamine şi minerale.

CITEȘTE ȘI: Mare atenţie! Pericolul unei boli crunte – ce ne anunţă specialiştii

Te simţi obosit tot timpul? Iată care sunt cauzele şi ce trebuie să faci

6. Îţi cade părul

Căderea părului este cauzată adesea de lipsa anumitor vitamine şi minerale din corp. În acest caz,cel mai probabil un deficit de fier este de vină.

7. Respiri cu dificultate

Dacă respiri cu dificultate când urci scări sau depui un alt tip de efort fizic, ia în calcul o posibilă anemie.

8. Ai senzaţia că nu poţi gândi limpede

Dacă ai uneori senzaţia că nu poţi gândi limpede, află că şi acest simptom se află în strânsă legătură cu prezenţa anemiei.

Comentarii: