NUTRITIE SANATATE

Poți să-ți îmbunătățești memoria cu aceste remedii naturale: Mențin mintea trează și reduc stresul

Foto: providr.com

Daca dupa 50 de ani detectezi o schimbare in capacitatea ta de a retine informatii, profita de proprietatile acestor 5 plante pentru a-ti creste performanta mentala si a evita uitarea…

La o anumita varsta este „normal” sa uiti unele lucruri, sa te concentrezi mai greu si sa ai probleme de memorie, insa, daca observi ca se intampla frecvent si de mai multe ori pe zi, cel mai bine este sa mergi la un medic. In cazul in care memoria slaba este cauzata de stres si oboseala, ceea ce poti face pentru a contracara aceasta afectiune este sa folosesti plante medicinale cu efecte pozitive asupra creierului, cu ajutorul carora nu vei mai uita lucruri importante si esentiale.

De ce am o memorie atat de proasta?

Asa cum am subliniat mai devreme, este important sa va adresati unui specialist pentru un diagnostic. In multe cazuri, problemele de lipsa de concentrare si de memorie slaba sunt legate de efectele secundare ale anumitor medicamente, de deficienta vitaminelor B6, B9 si B12 sau de probleme emotionale, cum ar fi stresul si anxietatea.

CITEȘTE ȘI: Vitaminele esențiale pentru memorie: Au grijă de sănătatea nervilor și a celulelor roșii din organism

Care este cel mai bun ceai din plante pentru memorie?

Daca uitati lucrurile cu usurinta, incercati unele dintre aceste remedii naturiste care imbunatatesc memoria:

Salvia

Salvia imbunatateste concentrarea si memoria prin protejarea celulelor cerebrale si este un excelent antioxidant, potrivit acasa.ro.

Urzica

Aceasta planta medicinala creste performanta mentala si intareste memoria, prevenind astfel declinul cognitiv.

Ginsengul

Planta de ginseng protejeaza creierul si toate informatiile pe care acesta le retine, ajutand totodata la mentinerea mintii treaza si nu epuizata.

CITEȘTE ȘI: Pericolul pierderilor de memorie – Cum să nu lași stresul sau epuizarea să-și pună amprenta pe memoria ta

Ceai verde

Iti place ceaiul verde? Atunci include-l in viata de zi cu zi si cu proprietatile sale reduceti stresul si pierderea memoriei.

Comentarii: