NUTRITIE

Prăjitura cu morcovi și mere, desertul de post care îți poate îndulci zilele lungi de stat în casă/ REȚETĂ

cookandplay.a1.ro

Pentru gospodinele care nu se pot abţine să le prepare celor dragi un desert delicios weekend de weekend, avem şi de data aceasta o recomandare.

Încercaţi reţeta de post de prăjitură cu morcov şi mere, un adevărat deliciu dulce. Se prepară rapid, iar gustul este unul deosebit de bun, potrivit!

Ingrediente Prăjitură cu morcov şi mere

  • 1 cană morcov ras
  • 1 cană măr ras
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană ulei
  • 100 g stafide
  • 3 căni făină cernută
  • zeamă şi coajă de la o portocală
  • 1-2 linguriţe scorţişoară
  • 1 plic praf de copt
  • esenţă de rom

CITEȘTE ȘI: Prăjitură cu nucă și caramel: Un deliciu care dă dependență/ REȚETĂ

Mod de preparare Prăjitură cu morcov şi mere

Amestecăm uleiul cu zahărul, apoi se adaugă pe rând morcovul, mărul, scorţişoara, sucul de portocală, coajă rasă a acesteia, făină cernută şi amestecată cu praful de copt, la sfârşit stafidele şi esenţa de rom.

Pregătim o tavă, nu prea mare (aprox 20×40 cm), o ungem cu ulei şi o tapetăm bine cu făină şi turnam compoziţia omogenizată bine, scrie sfatulparintilor.ro. Tava merge în cuptorul încins, la o temperatura potrivită, astfel încât să nu se ardă, unde va petrece între 45-60 minute. Testaţi cu o scobitoare pentru a vedea dacă este coaptă.

CITEȘTE ȘI: Reţeta unui delicios desert din Bucovina: Cum se prepară alivanca, prăjitura cu brânză şi mălai

După coacerea prăjiturii, o lăsăţi să se răcească bine înainte să o porţionaţi şi să o pudraţi cu zahăr.

Poftă bună!

Comentarii: