NUTRITIE

Prăjitura Noisette: Desertul care ți se topește în gură – Rețeta pe care TREBUIE să o încerci

Prăjitura Noisette: Desertul care ți se topește în gură – Rețeta pe care TREBUIE să o încerci. Nu știu dacă ați avut vreodată senzația că vi se topește o prăjitură de-a dreptul în gură, dar vă asigur că dacă gustați această prăjitură, vi se vor aprinde toate luminile simțurilor.

Este acel fel de prăjitură numit „curcubeu pe cerul gurii” – o combinație de gusturi și ingrediente, iar dacă iubiți ciocolata și nuca, veți fi cuceriți de la prima degustare.

Prăjitura Noisette

Ingrediente blat:

  • 8 albușuri
  • 250 g zahăr
  • 250 g nucă măcinată
  • 2 linguri făină
  • Un praf de sare

CITEȘTE ȘI: Prăjitura Deliciu: Desertul care îmbină toate gusturile – Pentru toți mofturoșii și pofticioșii

Ingrediente cremă:

  • 8 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri cacao neagră
  • 200 g ciocolată Noisette
  • 200 g unt 82% grăsime

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul la 170 °C.

Batem spumă albușurile cu praful de sare, apoi adăugăm treptat zahărul, până obținem o bezea lucioasă.

Măcinăm nuca și o punem peste spuma de albuș, apoi cernem făina deasupra și amestecăm ușor.

Împărțim compoziția în 3 părți egale.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura Coca-Cola: Combinația ideală de ciocolată și bucăți de banane

Transferăm apoi în tavă, pe o foaie de copt și băgăm la cuptor cele 3 foi pe rând.

Le lăsăm la răcit pe foaia de copt, apoi le desprindem ușor.

Pentru cremă, mixăm cele 8 gălbenușuri cu 150 g zahăr pudră, apoi le punem pe baie de abur, amestecând continuu până se îngroașă.

Comentarii: