Prăjitura Noisette: Desertul care ți se topește în gură – Rețeta pe care TREBUIE să o încerci. Nu știu dacă ați avut vreodată senzația că vi se topește o prăjitură de-a dreptul în gură, dar vă asigur că dacă gustați această prăjitură, vi se vor aprinde toate luminile simțurilor.
Este acel fel de prăjitură numit „curcubeu pe cerul gurii” – o combinație de gusturi și ingrediente, iar dacă iubiți ciocolata și nuca, veți fi cuceriți de la prima degustare.
Prăjitura Noisette
Ingrediente blat:
- 8 albușuri
- 250 g zahăr
- 250 g nucă măcinată
- 2 linguri făină
- Un praf de sare
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Deliciu: Desertul care îmbină toate gusturile – Pentru toți mofturoșii și pofticioșii
Ingrediente cremă:
- 8 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 2 linguri cacao neagră
- 200 g ciocolată Noisette
- 200 g unt 82% grăsime
Mod de preparare:
Încălzim cuptorul la 170 °C.
Batem spumă albușurile cu praful de sare, apoi adăugăm treptat zahărul, până obținem o bezea lucioasă.
Măcinăm nuca și o punem peste spuma de albuș, apoi cernem făina deasupra și amestecăm ușor.
Împărțim compoziția în 3 părți egale.
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Coca-Cola: Combinația ideală de ciocolată și bucăți de banane
Transferăm apoi în tavă, pe o foaie de copt și băgăm la cuptor cele 3 foi pe rând.
Le lăsăm la răcit pe foaia de copt, apoi le desprindem ușor.
Pentru cremă, mixăm cele 8 gălbenușuri cu 150 g zahăr pudră, apoi le punem pe baie de abur, amestecând continuu până se îngroașă.
Comentarii: