În afara faptului că este o prăjitură foarte simplă, mai este și rapidă, ieftină și delicioasă.
Este adevărat că gusturile nu se discută, însă alternativele pe care ți le oferă această minunată prăjitură sunt numeroase și la îndemâna oricui dorește un desert clasic sau modern, în funcție de preferințe.
Combinația de texturi, pufoasă și crocantă, generează o plăcere de neegalat.
Haideți să vedem despre ce e vorba!
CITEȘTE ȘI: Cum se face cea mai îndrăgită prăjitură „Tăvălită” din copilărie – Exquis
Prăjitura potrivită pentru oricine dorește un desert clasic sau modern
Ingrediente:
- 375 ml lapte
- 300 g zahăr
- 2 ouă
- 200 ml ulei
- 500 g făină
- 75 g cacao
- 10 g bicarbonat de sodiu
- esență de vanilie
- un praf de sare
- 400 g gem
Glazura:
- 150 g ciocolată
- 50 ml lapte
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Deliciu: Desertul care îmbină toate gusturile – Pentru toți mofturoșii și pofticioșii – Exquis
Prăjitura potrivită pentru oricine dorește un desert clasic sau modern
Mod de preparare:
Ouăle se amestecă foarte bine cu zahărul și praful de sare, după care se adaugă cacao, dar și uleiul, laptele, respectiv esența.
Bicarbonatul se amestecă în făina cernută și se adaugă peste compoziția de cacao.
Gemul se alege după preferințe și se adaugă în alternativ cu făina.
Această compoziție se adaugă în tava mare, care este tapetată cu hârtie de copt, și se introduce în cuptorul preîncălzit, la 150 °C, pentru aproximativ 30 de minute.
Se testează cu scobitoarea pentru a avea siguranța că este coaptă.
Se scoate din cuptor și se lasă la răcit negresa pufoasă, timp în care se prepară glazura de ciocolată.
Se adaugă glazura peste prăjitura răcită și se ornează cu nuci mărunțite, bucăți de ciocolată, nucă de cocos, după preferințe.
Comentarii:









