REVIEW

Pregătiri de Paște: Cum alegi carnea de miel – Contează greutatea pe care a avut-o

machteamsoft.ro

Carnea de miel este nelipsita de pe mesele romanilor in perioada sarbatorilor pascale. Cele mai multe familii au pe masa cel putin un preparar din carne de miel, fie ca este o friptura sau un drob.

Insa, cand vine vorba de cumpararea carnii de miel, putini sunt cei care stiu cum sa o aleaga corect si la ce trebuie sa fie atenti pentru a nu avea de suferit mai tarziu.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este sa te asiguri ca vei achizitiona carnea din locuri autorizate.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Condimentele potrivite pentru a marina carnea de miel – Frăgezesc carnea și îi dau un gust delicios

„Nu se cumpara carne de miel decat din locuri autorizate, sau daca aveti in familie crescatori, pentru ca la romani oaia ne defineste ca natie si mai avem in familie membri care cresc oi.

Carnea de miel se cumpara din locuri autorizate, sub supraveghere sanitar-venerinara.

Excludem povestea cu mielul pe marginea drumului, cred ca nimeni in ziua de azi nu mai consuma asa”, a declarat Dan Bartolomeu, crescator de oi si medic veterinar, pentru ziare.com.

Greutatea mielului, cea mai importanta

Cand alegi mielul este important sa fii atent la greutatea acestuia, chiar daca cumperi o jumatate de miel sau chiar mai putin. Este foarte important ca mielul sa aiba peste 10 kilograme intreg. In caz contrar mielul va avea o valoare crescuta de acid uric in carne. Acidul uric duce la aparitia gutei dar si a altor afectiuni medicale grave.

CITEȘTE ȘI: Vedeta la masa de Paște: Cum alegi vinul potrivit pentru miel

„Mielul e bun cand are in jur de 10 kg, peste 10 kg e o carne buna, e o carne matura, se considera ca a avut o carne matura”, a adaugat Bartolomeu.

Comentarii: