Un pahar de vin potrivit pentru miel va desăvârși masa îmbelșugată de Paște. Dar nu faceți excese! Un singur pahar este suficient. Care este însă cel mai bun vin potrivit pentru miel? Ei bine, specialiștii răspund la unison: vinul roșu. Există însă unele diferențe în ceea ce privește diferitele rețete cu carne de miel și soiul potrivit de vin.
În prepararea cărnii de miel se folosesc tot felul de condimente care complimentează gustul. Printre acestea se numără usturoiul, ceapa, citricele, sumacul, menta, feniculul, rozmarinul, cimbrul, oregano.
Cel mai bun vin care acompaniază carnea de miel este, prin urmare, dictat de ingrediente și de modul de preparare.
Află în acest articol cum alegi un vin potrivit pentru miel!
CITEȘTE ȘI: Grijă mare la cumpărăturile de Paşte! Ce trebuie observat atent la carnea de miel şi la ouă
Mielul de lapte „cere” un vin roșu de Bordeaux
Carnea de acest tip este destul de rar consumată pe la noi, pentru că mielul este sacrificat la doar câteva săptămâni. În schimb, italienii, spaniolii, francezii și britanicii iubesc mielul de lapte.
Cât despre vinul potrivit acestui tip de carne, acesta este vinul roșu dens de Bordeaux, vinul Ceptura de România sau vinurile roșii Rioja din Spania, potrivit csid.ro.
Dacă nu îți plac vinurile roșii, poți asocia carnea de miel și cu un rosé sec, mai ales în cazul cărnii gătite în sânge sau medium rare.
Iar dacă servești ca garnitură cartofi copți, un Pinot Noir este de asemenea o alegere bună.
Pulpa de miel și friptura merg cu orice vin roșu
Friptura de miel cu rozmarin și usturoi, preferată de mulți dintre români, se potrivește de minune cu un vin fructat și tânăr, cum ar fi un Cabernet, Chianti, Merlot Syrah sau Rioja.
Pulpa de miel este mai grasă și are un gust mai intens. În consecință, are nevoie de un vin roșu bogat, fie el românesc, spaniol sau franțuzesc.
CITEȘTE ȘI: Esenţial pentru o masă de Paşte delicioasă: Cum se marinează perfect carnea de miel
Cel mai bun vin pentru cotlete de miel la grătar
Cotletele de miel acompaniate de dovlecei, ciuperci sau ardei la grătar se potrivesc cel mai bine cu un vin roșu echilibrat.
Pinot Noir, cupaje Bordeaux, Cabernet sau Merlot sunt exemple excelente de vin potrivit pentru miel gătit în acest mod.
Tocănița de miel se potrivește cu vinul roșu de țară
Carnea de miel cu legume gătită la temperatură mică și pentru mult timp are un gust dulce și aromat, conferit de cimbru, dafin și alte condimente folosite. În cazul acestor rețete, vinul cel mai potrivit după masă este vinul roșu de țară, fără prea multe pretenții. Cu condiția să fie de calitate!
Comentarii: