NUTRITIE

Pregătiri pentru Crăciun: Sarmale moldovenești, preparatul cel mai savuros care nu trebuie să îți lipsească din meniu/ REȚETĂ

Foto: Pinterest.com

Sarmalele nu pot lipsi de pe masa de Craciun! Acestea sunt unele dintre cele mai savuroase preparate de Craciun. Cele mai bune sunt insa sarmalutele moldovenesti!

Iata cum se prepara:

Ingrediente pentru sarmalele moldovenesti

  • 1 kg g carne de porc si vita (amestec)
  • 3 cepe mari
  • 100 g orez
  • 150 g costita afumata
  • suc de rosii
  • 2 linguri marar
  • 2 linguri cimbru
  • varza acra
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe

CITEȘTE ȘI: Secretul sarmalelor sănătoase, prezentat de un medic specialist în nutriție: ‘Dacă nici aşa nu vor, Dumnezeu cu ei!’

Cum se prepara sarmalele moldovenesti

Toaca ceapa marunt si pune-o intr-o oala cu o lingurita de sare si putina apa. Pune-o la fiert pana cand ceapa se inmoaie si apa se evapora complet.

Adauga ceapa calita peste carne, alaturi de orez, cimbru si marar. Amesteca bine si adauga sare si piper dupa gust.

Impatureste sarmalele in foi de varza. Toaca marunt varza ramasa si amestec-o cu bulionul, recomanda acasa.ro.

Taie costita afumata felii subtiri.

Adauga in oala un strat de varza, unul de costita, unul de sarmale si repeta pana cand adaugi toate sarmalele. Acopera sarmalele cu inca un strat de varza cu bulion si putina costita. Adauga boabe de piper si foi de dafin.

CITEȘTE ȘI: Istoria SARMALELOR. Ce conținea rețeta lor acum 120 de ani și cum se fac azi

Adauga apa pana cand aceasta ajunge la nivelul ultimelor sarmale. Adauga sarmalele pe foc si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 3 ore.

Comentarii: