NUTRITIE

Pregătiri pentru masa de Paște: Ouă umplute, delicioase și cu puține calorii

retetedupaingrediente.ro

Pregătiri pentru masa de Paște: Ouă umplute, delicioase și cu puține calorii. Ouăle umplute sunt un preparat rapid care ne poate scoate din mai multe încurcături atunci când vine vorba de pregătirea unor cine rapide sau gustări delicioase.

În plus, acestea pot fi amestecate cu tot felul de ingrediente și ne oferă nutrienți importanți și foarte sănătoși.

Cu toții avem ouă în cămară, un ingredient care, pe lângă faptul că are o aromă și o textură deosebite, este bogat în proteine și are un cost redus. Sunt produse foarte versatile, există multe moduri de a găti ouă umplute cu doar câteva ingrediente.

CITEȘTE ȘI: Pericolul ascuns de la masa de Paște: Băutura care poate contribui la durerile de burtă

Pregătiri pentru masa de Paște: Ouă umplute, delicioase și cu puține calorii

Ouăle umplute sunt ideale ca antreu, aperitiv sau pentru o cină. Cu doar câteva ingrediente putem face ouă umplute delicioase, calde sau reci. Este o alternativă sănătoasă care răspunde la fel de bine nevoilor alimentare ale diferitelor tipuri de persoane care mănâncă.

Anca Hâncu, medic nutriționist, a explicat cum trebuie să preparîm aceste ouă încât să nu le transformăm în bombe calorice.

Pregătiri pentru masa de Paște: Ouă umplute cu sos din iaurt

Nu e niciun secret că ouăle umplute cu maioneză sunt nesănătoase, însă există o modalitate prin care le poți transforma într-un preparat echilibrat și sănătos.

„Ouăle umplute sunt bune, sunt gustoase, însă acel sos pe care stau de obicei ouăle umplute poate fi pregătit cu puțină maioneză, cu muștar și cu foarte mult iaurt. Un iaurt cu 2-2,5% maxim grăsime, poate fi iaurtul grecesc, care le va da și o savoare, și acel aliment va deveni foarte bun, sănătos.

CITEȘTE ȘI: Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă alimentul COMPLET – Nu trebuie să ne lipsească de pe masa de Paşte

Asta pentru că iaurtul conține, după cum știm, probiotice care ajută la sănătatea tractului digestiv și a intestinului”, arată nutriționistul.

Potrivit DCnews, dacă gospodinele sunt atente la modul în care le prepară, atunci acele alimente care de altfel ar putea fi foarte grele, „pot deveni alimente prietenoase pentru corpul nostru”.

Comentarii: