LIFESTYLE

Premieră pentru atletismul românesc! Campionatul European de juniori din 2023 ar putea fi organizat în România, la Cluj-Napoca

Pentru prima dată în istorie, Federația Română de Atletism și-a depus candidatura la organizarea unui Campionat European. După prima etapă de analiză, România, Spania și Italia au rămas în cursă, iar câștigătoarea va fi stabilită în septembrie 2020.

„Am rămas printre favoriții la organizarea Campionatului European de Juniori din 2023. Este o veste foarte bună, este prima dată când facem așa ceva în România!”, spune Florin Florea, președinte FR Atletism.

Organizarea unui Campionat European de Atletism presupune o impresionantă desfășurare de forte: aproape 2000 de sportivi și tehnicieni din 50 de țări participante și 500 de voluntari ar urma să ajungă la Cluj-Napoca.

Citeşte şi: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

„Eu cred că avem șanse să câștigăm, în proporție de 90 la sută depinde de noi. În jur de opt sute de mii – un milion de euro ne va costa organizarea acestui Campionat European”, mai spune Florin Florea. Președintele Federației Române de Atletism are planuri mari. Florin Florea își dorește ca ţara noastră să fie gazdă şi pentru un Campionat European de seniori organizat în România.

„Dorința noastră este ca acest Campionat European de juniori să pregătească unul de seniori. Pentru asta ne mai trebuie un stadion”, a completat şeful Federaţiei Române de Atletism.

Comentarii: