LIFESTYLE

Premierul a mâncat carne ultima dată acum… 19 ani! Dar nu are legătură cu salariul din care a trăit Ludovic Orban în ultimii ani, motivul este altul

Dacă nu ştiaţi, noi am căutat, am scormonit şi am aflat. Premierul României nu mai ştie ce gust are carnea de foarte multă vreme. Şi nu are legătură cu faptul că, după declaraţia sa de avere, ar fi trăit împreună cu fiul şi cu soţia din modica sumă de 3 mii de lei pe lună.

Ultimul preparat pe bază de carne, din care Ludovic Orban s-a ospătat acum 19 ani, a fost un biftec tartar. Premierul a hotărât să nu mai mănânce carne în timp ce îţi petrecea luna de miere, la Predeal. „Nu am renunţat la carne pentru a-mi proteja neapărat sănătatea, ci doar din principiu. Nu vreau să omor animale pentru a mă hrăni”, mărturisea Ludovic Orban.

Dar cu toate că a adoptat acest stil de viaţă de ani buni, prim-ministrul n-a încercat niciodată să-i convingă pe cei din jur să renunţe la a mai fi carnivori. E convins că această decizie trebuie să vină de la sine, la momentul oportun. Ba mai mult, a încercat să ţină oarece discreţie asupra preferinţelor culinare, şi puţini sunt cei care ştiu că prim-ministrul este lacto-vegetarian înca de acum 19 ani.

Însă dacă nu încearcă să facă adepţi, actualul şef al executivului este dezamăgit că oferta în localuri nu este prea generoasă cu lacto-vegetarieni, aşa că cel mai adesea ajunge să comande tradiţionalul caşcaval pane cu cartofi prăjiţi. Despre Orban, se ştie că este mare al legumelor, printre preferate numărându-se morcovii, ţelina sau cartofii, scrie Cancan.

Citeşte şi: ATENȚIE la ce publici pe Facebook! Cuvintele care dezvăluie dacă suferi de depresie

Cum arăta Orban în ziua nunţii

Din povestea cu Ludovic Orban vegetarian, cea mai necâştigată este soţia. Mihaela Orban e nevoită să gătească mai multe feluri de mâncare. Orban este bărbat însurat de aproape 20 de ani şi are un copil, un băiat, împreună cu Mihaela, de profesie psiholog, psihoterapeut şi directoare de grădiniţă privată. Şi deşi premierul poreclit de Băsescu „Sică Mandolină” a fost mereu în prim-planul vieţii politice, soția lui a ales discreţia. Iese rar la evenimente alături de soţul ei.

În schimb, Ludovic Orban a fost mai mereu o prezenţă zgomotoasă pe scena politică a României. La propriu, fiind bine-cunoscute afinităţile către muzică ale lui şi ale fratelui. La recomandarea profesorului de muzică din gimnaziu, s-a apucat de chitară la Şcoala Populară de Artă.

M-am înscris și m-am dus aproape un an de zile, dar nu mi-a plăcut foarte mult pentru era un profesor care, atunci când greșeam notele, îmi dădea peste deget cu o vergea. Nu m-am mai dus și am învățat să când ca autodidact, iar în anul întâi de facultate mi-am luat atestat pentru chitară bas. A fost extrem de interesant, pe mine m-a făcut să devin un client permanent al concertelor simfonice”, a mărturisit Orban pentru site-ul cetățeanul.net.

 

 

Comentarii: