LIFESTYLE

Primul pugilist calificat la Olimpiada de la Tokyo a ajuns la box din întâmplare

Cosmin Gârleanu e primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru tânărul sportiv, momentul a fost unul de vis, așa că imediat după ce a obținut biletul către Japonia, Gârleanu și-a tatuat cercurile olimpice pe antebrațul drept.

Are 1.60  și 52 de kilograme și a început boxul în urmă cu 10 ani. „Eram un copil energic și tatăl meu a decis să mă dea la un sport de contact să îmi consum energia. La început nu prea mi-a plăcut, eu tot voiam să stau prin cartier, să mă joc cu copiii.

Dar după primul meci pe care l-am avut a început să îmi placă și de atunci nu pot să stau prea departe de antrenamente, de colegi, de sală. Țin minte că am boxat cu un băiat eram foarte mici nu știu câte kilograme aveam, vreo 30 și l-am pus pe jos pe băiatul acela”, povestește Cosmin.

Înainte de box, sportivul a jucat și fotbal, dar a fost nevoit să renunțe. „M-au dat afară de la fotbal, mă certam cu colegii, făceam o grămadă de prostii. Eram rău!”, recunoaște boxerul, care nu coboară garda și trage tare la antrenamente, deși au trecut luni bune de la ultima competiție oficială. În plus, face și altfel de exerciții fizice: s-a apucat de escaladă și este foarte priceput.

CITEȘTE ȘI: Legea BACȘIȘULUI în lume: reguli, procente și unde nu trebuie să-l dai

A schimbat categoria

Cele câteva luni în care a fost nevoit să stea departe de colegi și de sală din cauza pandemiei de coronavirus au fost foarte grele pentru Cosmin. „Cât am stat izolat mi-a fost foarte greu și începusem să fac box cu umbra prin casă, în oglindă, a fost foarte urât”, mărturisește Cosmin.

De puțin timp, Cosmin a renunțat să mai boxeze la 49 kg, categoria la care s-a consacrat și a trecut la 52 kg. Pugilistul mărturisește că îi era foarte greu atunci când trebuia să ajungă la 49 de kilograme.

„Acum că sunt la 52 mi-e mai ușor să slăbesc la greutatea asta, dar înainte, când eram la 49, slăbeam mult, mă chinuiam”, spune primul pugilist român calificat la olimpiada amânată pentru la anul.

Boxerul își amintește momentul de la Turneul Preolimpic de la Londra, din martie, când s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „A fost și un moment bun și un moment rău…un moment bun că m-am calificat și un moment rău că s-a întrerupt competiția, pentru că eram într-o formă bună și următorul meci aveam cu un adversar pe care l-am mai bătut în trecut.

La fiecare competiție când am ajuns în sferturi nu m-am mai oprit până în finală și cred că aș fi făcut o figură frumoasă”, este convins Gîrleanu. „Nu vreau să promit nimic, dar visul meu este să fiu pe podium”, încheie tânărul boxer.

 

 

 

 

 

Comentarii: