LIFESTYLE

Profesoara devenită soția elevului, viitoarea primă doamnă a Franței / GALERIE FOTO

Viitoarea primă doamnă a Franței va fi Brigitte Trogneux, soția președintelui ales, Emmanuel Macron, cu 25 de ani mai în vârstă decât acesta. Brigitte Trogneux, acum în vârstă de 64 de ani, a fost profesoara de teatru a lui Macron (39 de ani).

Cei doi s-a întâlnit prima dată atunci când Macron avea 15 ani, iar doi ani mai târziu acesta i-a făcut o promisiune șocantă profesoarei sale.

„La vârsta de 17 ani, Emmanuel mi-a spus: Orice ai face, mă voi căsători cu tine!”, a povestit Trogneux pentru revista Paris Match anul trecut.

Relația a început după ce Macron a jucat în piesele de teatru ale lui Trogneux, atunci când avea doar 18 ani, la o școală iezuită privată din Amiens, nordul Franței.

La acel moment, Brigitte Auziere, căsătorită, cu trei copii, se ocupa de clubul de teatru, iar Macron, un iubitor de literatură care visa să fie romancier, era membru al clubului.

CITEȘTE ȘI: La un pas sa devină președintele Franței. Cine e femeia puternică din spatele lui/ GALERIE FOTO

Ulterior, Macron s-a mutat la Paris pentru ultimul an de liceu. La acel moment, a povestit el, s-au sunat unul pe altul tot timpul, petrecând ore întregi la telefon.

„Nu era un adolescent. Avea o relație de egalitate cu alți adulți”, a povestit ea într-un documentar de televiziune.

În cele din urmă, Brigitte s-a mutat în capitala franceză pentru a fi alături de iubitul său și a divorțat. Cei doi sunt împreună de atunci, însă căsătoria a avut loc abia în 2007, fără ca Trogneux să ia numele soțului său, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Alina Petre, analiză DURĂ a noii Prime Doamne a Franței: destul de ATIPICĂ pentru o franțuzoaică autentică

Macron a studiat filosofia la Universitatea Nanterre din Paris și și-a făcut studiile postuniversitare la Ecole Nationale d’Administration.

După ce a lucrat câțiva ani ca funcționar public, a devenit un bancher de investiții la Rothschild.

CITEȘTE ȘI: Emmanuel Macron, prezentare NEOBIȘNUITĂ a Primei Doamne a Franței: „Fără de care nu aş fi eu”

Macron a avansat rapid în carieră, câștigând milioane înainte de a deveni consilier economic al președintelui Francois Hollande în 2012 și apoi ministru al economiei doi ani mai târziu.

Pe de altă parte, în luna februarie, Macron a fost forțat să nege o aventură extra-maritală homosexuală, rivalii politici pretinzând că a fost susținut de un „lobby homosexual”.

Macron a dezmințit însă râzând zvonurile despre o relație homosexuală cu directorul executiv de la Radio France Mathieu Gallet în timpul unei întâlniri cu activiștii de la mișcarea sa politică En Marche, în timpul campaniei electorale.

Comentarii: