NUTRITIE SANATATE

Proteine ca în carne, dar fără colesterol – Beneficiile impresionante ale consumului de soia

Din ce în ce mai multe persoane decid să profite de beneficiile proteinelor din soia. Acest aliment pe bază de plante este o sursă completă de aminoacizi esenţiali care au un efect pozitiv asupra funcţiilor vitale ale organismului.

Soia este o specie din familia leguminoaselor, cultivată din cele mai vechi timpuri pentru consumul uman. Cerealele şi produsele sale secundare, cum ar fi laptele şi tofu, au devenit simboluri ale mişcărilor vegetariene şi vegane.

CITEȘTE ȘI: Peștele pe care trebuie să îl consumi: Bogat în proteine și omega3, este de 1500 de ori mai eficient decât medicamentele

Proteina din soia este de înaltă calitate, obţinută din boabe de soia

Se remarcă prin faptul că este o sursa majoră de aminoacizi vegetali, ideală pentru înlocuirea alimentelor proteice de origine naturală. Consumul său este eficient pentru menţinerea şi refacerea muşchilor după antrenamentul fizic, ceea ce favorizează formarea masei musculare.

În plus, are o valoare energetică ridicată şi susţine funcţii importante precum sinteza hormonală şi absorbţia nutrienţilor.

Aminoacizi esențiali

Spre deosebire de alte alimente cu proteine vegetale, soia furnizează toţi aminoacizii esenţiali. În plus, oferă flavonoide, izoflavonoide, acid fenolic şi alte componente cu acţiune antioxidantă.

CITEȘTE ȘI: Alimentul bogat în proteine și vitamine: Scade colesterolul și reduce frecvența infecțiilor

Prin urmare, includerea sa în dietă protejează organismul de radicalii liberi şi favorizează pierderea în greutate.

Spre deosebire de proteinele animale, soia este o alternativă fără colesterol, grăsimi saturate şi alte elemente dăunătoare sănătăţii. Este potrivită şi pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză şi poate fi utilă ca înlocuitor al cărnii.

Comentarii: