RELATII

Metodă de succes pentru a ne controla furia – Oamenii de știință au descoperit soluția

Oamenii de ştiinţă din Minnesota au reuşit să dezvolte o metodă de succes pentru controlul furiei, care poate ajuta persoanele cu probleme în gestionarea emoţiilor.

Experţii au efectuat un studiu pentru a determina ce metode ar permite unei persoane să înveţe să-şi controleze furia, deoarece mulţi oameni se confruntă cu această problemă, care, în cele din urmă, duce la dezvoltarea diferitelor boli şi dificultăţi în contactele sociale.

Furie, ură și mânie

Cercetătorii au întocmit un tabel care îi ajută pe oameni să-şi controleze emoţiile – este vorba despre furie, ură şi mânie. Este important ca oamenii să înveţe să le controleze. Dar psihologii subliniază că suprimarea unor astfel de emoţii este, de asemenea, foarte periculoasă. Prin urmare, furia trebuie exprimată, dar în mod corect, de exemplu, în sala de sport.

CITEȘTE ȘI: Când cearta în cuplu e un semn bun: Cum este sudată relația

După emoţii negative puternice, este indicată „descărcarea” acestora prin sport. Dacă furia este provocată de o anumită persoană, sfatul psihologilor este abordarea calmă a unei discuţii, explicând pe scurt motivul enervării.

Psihologii ne recomandă să ne gândim la faptul că persoana care a provocat conflictul poate să fi experimentat, la rândul său, unele emoţii negative. Este întotdeauna important să înţelegem motivele conflictului celeilalte părţi, acest lucru ne poate ajuta să ne controlăm propriile emoţii şi să ne îmbunătăţim relaţia cu această persoană.

CITEȘTE ȘI: Manipulare emoțională: Cum îți dai seama când cineva vrea sa te controleze, potrivit terapeuților

În orice caz, oamenii de ştiinţă ne sfătuiesc să nu apelăm la alcool şi la fumat atunci când suntem supăraţi, deoarece aceasta este doar o măsură temporară şi face mai mult rău decât bine.

Comentarii: