NUTRITIE SANATATE

Prunele, cele mai apreciate fructe ale toamnei: Cui pot face mai mult rău decât bine

realitatea.net

Prunele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe ale sezonului. Sunt aromate, gustoase si dulci. Insa, pe cat sunt de sanatase si de savuroase pe atat pot fi de periculoase pentru persoanele care sufera de anumite boli.

Prunele contin zaharuri care au puternice calitati energizante, stimuland sistemul muscular si nervos. In plus, sunt bogate in vitamina A, C precum si in vitamine din grupul B. Aceste fructe mai contin cantitati mari de fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu, fier.

CITEȘTE ȘI: Cât de bun e pentru sănătate magiunul de prune fără zahăr? Efectul pe care îl are asupra stomacului/ REȚETĂ

Prunele, periculoase pentru aceste persoane

Cu toate acestea, medicii avertizeaza cu privire la consumul de prune. Exista persoane in cazul carora consumul de prune face mai mult rau decat bine.

“Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor care sufera deja de diabet zaharat pentru ca au o concentratie ridicata de glucide. De asemenea, consumul de prune este contraindicat in boala diareica acuta sau cronica si in caz de suferinte renale, cum sunt pietrele la rinichi”, a declarat dr. Denisa Zaharia, medic de familie, pentru realitatea.net.

CITEȘTE ȘI: Prunele uscate, soluţia pentru tranzitul intestinal. Bonus: sunt pline de vitamine şi minerale

Comentarii: