NUTRITIE SANATATE

Puterea de vindecare a hrișcăi: Efectul pe care îl are asupra vaselor de sânge și a venelor varicoase

Puterea de vindecare a hrișcăi: Efectul pe care îl are asupra vaselor de sânge și a venelor varicoase. Hrișca este un fel de făină, care este o alegere mai sănătoasă și mai utilă decât făina albă. Hrișca are, de asemenea, efecte pozitive dovedite științific și medical asupra unui număr de funcții din corpul uman.

Ce vindecă hrișca este o întrebare rezonabilă, al cărei răspuns îl căutăm astăzi, pentru a include cultura utilă în meniul nostru exact acolo unde vom avea cea mai mare nevoie de ea, în funcție de starea de sănătate individuală.

Puterea de vindecare a hrișcăi: Bolile pe care le vindecă

Făina care se extrage din cultură servește nu numai pentru hrană, ci este și un mijloc de tratament pentru o serie de boli.

Hrișca îmbunătățește semnificativ fluxul sanguin prin întărirea venelor și a vaselor mici de sânge. S-a dovedit că ajută la tratarea venelor varicoase, precum și la prevenirea aterosclerozei. Consumul zilnic de ceai de hrișcă, timp de 3 luni, are un efect semnificativ în stoparea proceselor asociate cu varicele.

CITEȘTE ȘI: Mierea de hrişcă, unul dintre cele mai bune medicamente naturale. Ce tratează şi cum o foloseşti

Diabet

Hrișca este valoroasă pentru diabetici, deoarece ajută la controlul diabetului prin îmbunătățirea modului în care organismul procesează zahărul din sânge. Consumul zilnic a doar 100 de grame de făină de hrișcă îmbunătățește toleranța la glucoză pe termen lung la persoanele cu diabet. Dacă aportul de hrișcă durează până la 3 luni, planta îmbunătățește vederea afectată de diabetul necontrolat.

Hrișca are grijă de sănătatea inimii

Asociația Americană a Inimii recomandă ca cel puțin jumătate din cerealele din dieta unei persoane să fie cereale integrale, cum ar fi hrișca. Cercetările efectuate în 2015 au descoperit o legătură între dietele mai bogate în cereale integrale și un risc mai mic de boli de inimă.

Colesterol

Hrișca este bogată în fibre, care ajută la îmbunătățirea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce reduce riscul de boli de inimă, diabet, accident vascular cerebral și obezitate. Fibrele sunt valoroase pentru menținerea sănătății gastrointestinale, promovarea pierderii în greutate și ne mențin sătuli mai mult timp, ajutând la obținerea unei talii subțiri.

Cancer

Hrișca este bogată în antioxidanți. Principalul polifenol antioxidant din hrișcă, rutina, poate reduce riscul de cancer și poate ajuta la menținerea unei tensiuni arteriale și a unui profil lipidic normal. Quercetina este un alt antioxidant care este esențial pentru sănătate.

Boli de inimă

Bogată în minerale valoroase – magneziu, cupru și proteine, hrișca reduce riscul de boli de inimă prin prevenirea formării cheagurilor de sânge, reducerea inflamațiilor și menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Ce trebuie să ai în vedere dacă iei tratament cu hrișcă?

1. Femeile care așteaptă un copil nu ar trebui să se automedicheze cu hrișcă, deoarece efectul făinii asupra femeii însărcinate și a fătului este necunoscut.

2. Alergia la hrișcă este posibilă, ca orice alergie alimentară. Aceasta poate fi ușoară și se poate manifesta prin mâncărimi, erupții cutanate sau curgere a nasului, dar poate fi severă și pune în pericol viața, necesitând asistență medicală de urgență.

CITEȘTE ȘI: Hrişca, o sursă excelentă de vitamine şi minerale. Modalităţi simple de preparare

3. Suferinzii de boală celiacă sau sensibilitate la gluten ar trebui să fie foarte atenți atunci când adaugă hrișcă în dieta lor, deoarece nu este clar dacă este complet lipsită de gluten și poate fi consumată în siguranță de persoanele cu intoleranță la gluten.

4. Diabeticii care iau cantități mari de hrișcă ar trebui să își monitorizeze nivelul de zahăr din sânge împreună cu medicul curant și să schimbe doza de medicament dacă este necesar.

5. Hrișca trebuie întreruptă cu 3 săptămâni înainte și după o intervenție chirurgicală. Există îngrijorarea că hrișca poate interfera cu controlul glicemiei în timpul și după operație.

6. Dacă suferiți de boli cronice, dacă luați medicamente pentru acestea, este întotdeauna cel mai bine să vă consultați medicul înainte de a întrerupe consumul de hrișcă și atunci când includeți hrișcă în meniul zilnic. Nimic din toate acestea nu ar trebui să fie un comportament intenționat, care nu este gândit, potrivit actualno.com.

Comentarii: