LIFESTYLE

Rădoi își pune cenușă-n cap după umilința cu Coreea! Dar federalii se simt bine?

sursa: gsp.ro

Naționala cârpită, încropită a lui Mirel Rădoi, a fost adusă cu picioarele pe pământ, după victoria norocoasă cu Honduras. Astăzi, tricolorii au făcut cunoștință, printre altele, și cu ghinionul: și-au dat autogol, iar cea de-a doua reușită a coreenilor a venit tot în urma unei devieri.

Și cum la omul sărac, nici boii nu trag, debutanul Ion Gheorghe și-a lăsat echipa în zece oameni o repriză după ce a încasat al doilea galben și apoi ”roșu”. România a căzut și psihic, dar și fizic, iar tactic n-a contat aproape deloc. A pierdut fără drept de apel, fără ca măcar să aibă un șut pe poartă!

Chiar și așa, o victorie miercuri cu Noua Zeelandă poate califica echipa lui Rădoi în sferturi. Ar fi o performanță, dacă ne gândim cu ce lot a fost lăsat selecționerul să plece la Tokyo, cluburile refuzând colaborarea, cu o singură excepție, Farul lui Gică Hagi.

CITEȘTE ȘI: Când a devenit insultător degetul mijlociu. Scurtă istorie

”Lecție de mentalitate!”

Pentru că olimpiada nu este competiție sub egida FIFA, federația „s-a spălat pe mâini”, spunând că nu sunt pârghii prin care să forțeze cluburile din Liga I să trimită jucători la lot.

Așa că Mirel Rădoi a plecat cu ce a putut să ia, însă nu a încercat deloc să-și caute alibi, după înfrângerea usturătoare cu Coreea.

„Oarecum, norocul pe care l-am avut în prima partidă ne-a abandonat azi. Nu putem câștiga la nesfârșit cu noroc. Meciul s-a rupt la acele două greleși din prima repriză, mă refer la cartonașul roșu și la autogol. Ne-a fost predată o lecție de fotbal, o lecție de mentalitate. Ne rămâne să mergem la cel de-al treilea meci si sa câștigăm.

Sunt foarte multe echipe care au câștigat prima partidă din gupă, iar apoi au fost eliminați. Sper să câștigăm următorul meci și să fie înca o reușită a echipei naționale. Am vrut o finală, o avem. Trebuie sa recuperăm echipa, problema fizică e cea mai importantă”, a spus Rădoi, imediat după meci.

 

 

 

Comentarii: