REVIEW

Recomandarea bucătarilor de top: carnea roşie trebuie asociată cu ȘAMPANIA, nu cu vinul roşu

Foto: Pinterest.com

Atunci când vine vorba de carne roşie – vită în special – cei mai mulţi oameni sunt de neclintit în ceea ce priveşte asocierea cu vin roşu.

Acest lucru s-ar putea schimba: bucătarii de top sunt de părere că vinul roşu ar trebui înlocuit cu şampania. Chiar dacă de obicei este băută ca un aperitiv, bucătarii de top din Europa sunt de acord că un pahar de şampanie completează o friptură clasică la fel de bine ca vinul roşu.

Majoritatea oamenilor nu realizează faptul că şampania este mult mai versatilă ca vin pentru mâncare decât orice alt vin. Din acest motiv, bucătarii servesc mâncarea alături de şampanie, demonstrând că tot ceea ce credeam ca ştim este greşit, scrie Independent.

Straturile delicate, dar totodată complexe ale şampaniei merg de minune cu textura suculentă a unei fripturi. Este distractiv şi diferit şi chiar funcţionează.

Datorită timpului mai îndelungat petrecut în pivniţe pentru a dezvolta arome mai intense şi un corp mai complet, şampania completează perfect friptura, în acelaşi fel în care suntem obişnuiţi cu un vin roşu. Iar carnea ar trebui să fie în sânge.

CITEȘTE ȘI:

Crezi că lichidul roşiatic din pungile de carne este sânge? Greșești!

În CÂT TIMP și la CE TEMPERATURĂ se gătește fiecare tip de carne

Bucătarii au început mai nou să construiască preparate în jurul şampaniei. Desigur, şampania alături de micul-dejun sau brunch nu este nimic nou. Asociind şampania cu mesele principale, mai ales cu carnea roşie, nu este ceva ce cu care oamenii să fie obişnuiţi.

Foto: Pinterest.com

Şampania poate fi deosebit de bună alături de preparate uleioase. Atunci când mâncaţi alimente uleioase, fie că este vorba de peşte, raţă sau alt tip de carne, acestea lasă o textură onctuoasă pe limbă, iar şampania poate curăţa, permiţându-vă să vă bucuraţi de restul mesei.

Cât de des și ce tipuri de CARNE este indicat să consumaţi în funcție de AFECȚIUNILE avute

Cu toate acestea, există experţi care susţin că atunci când vine vorba de friptură chiar trebuie să rămânem la vinul roşu, deoarecele taninul din vin este cel care frăgezeşte carnea, iar grăsimea din friptură completează perfect vinul.

Comentarii: