LIFESTYLE

Regulile ciudate ale Familiei Regale Britanice: Cuvintele pe care membrii acesteia nu le folosesc

Familia Regala Britanica este plina de protocoale si reguli. Pe langa regulile de maniere exista insa si reguli in ceea ce proveste vocabularul. Printre reguli se numara si o serie de cuvinte care nu pot fi folosite niciodata de membrii Familie Regale sau de persoanele din inalta clasa care interactioneaza cu acestia.

Antropologul si autorul cartii Watching the English: The Hidden Rules of English Behaviour (Regulile ascunse ale comportamentului englezesc), Kate Fox, a realizat un studiu interesant despre particularitatile Familiei Regale si a identificat verbele care ar trebui si nu ar trebui sa fie aplicate atunci cand se vorbeste cu un membru al Casei Regale. Ti-am atras atentia deja?

CITEȘTE ȘI: Probleme în familia regală a Marii Britanii: De ce s-ar fi supărat Regina Elisabeta pe William și Kate

„Pardon” este unul dintre cele mai frecvente cuvinte pe care le folosim atunci cand nu auzim ceva corect. In loc sa foloseasca cuvantul „pardon”, membrii Familiei Regale spun „scuze?”, sau „ce?”, astfel incat persoana sa poata repeta ceea ce a spus anterior.

CITEȘTE ȘI: Joburile neobișnuite de la casa regală a Marii Britanii: Purtarea pantofilor Reginei pentru a-i lărgi

De asemenea, cuvantul „șic” nu se afla in vocabularul regal pentru a descrie o persoana de inalta clasa. In schimb, ei prefera sa spuna „distins”, „elegant”.

Comentarii: