LIFESTYLE

Joburile neobișnuite de la casa regală a Marii Britanii: Purtarea pantofilor Reginei pentru a-i lărgi

FOTO: Alpha Press

Buckingham Palace are pe ştatul de plată mulţi oameni care fac lucruri ciudate la serviciu, ceea ce este de înţeles având în vedere nevoile neobişnuite ale angajatorilor lor, familia regală britanică. Regina şi restul rudelor ei au la dispoziţie în jur de 1.200 de persoane, care bifează nişte atribuţii cât se poate de ciudate. Ce fac aceştia?

Ştiţi cine este Angela Kelly? Este angajata Reginei Marii Britanii. A primit jobul pe care-l are acum în urmă cu 25 de ani şi este nelipsită din viaţa Majestăţii Sale. Care este singura ei atribuţie? Trebuie să poarte încălţările Elisabetei a II-a înaintea ei pentru a-i lărgi şi a-i face confortabili suveranei britanice.

CITEȘTE ȘI: Cum a ajuns Regina Elisabeta a Marii Britanii să fie jefuită: Paguba a fost de aproape 100.000 lire

“După cum a scris şi presa, lacheul poartă încălţările Majestăţii Sale pentru a se asigura că sunt confortabile şi că Regina este tot timpul pregătită să iasă pe uşă. Şi, da, eu sunt acel lacheu”, a scris Angela în cartea sa „The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and The Wardrobe”.
“Regina are foarte puţin timp liber şi nu apucă să-şi poarte încălţările ca să le facă mai comode. Şi, cum avem aceeaşi mărime la picior, era logic ca eu să fac lucrul acesta”, a dezvăluit slujnica regală.

Business Insider a ţinut să descopere şi alte servicii ciudate pentru care au fost angajaţi anumiţi oameni la palatul regal. Printre acestea se numără adunatul lebedelor, conservarea timbrelor şi chiar sculptarea cărnii.

CITEȘTE ȘI: Cine poate lucra pentru Regina Elisabeta: Testul inedit pe care trebuie să-l treacă

Iar acum, după cum apare în actele oficiale, Regina face iar angajări!

Majestatea Sa îşi doreşte pe cineva care să răspundă, cu politeţurile obişnuite, la scrisori, în locul ei. La cei 95 de ani ai ei, trebuie să mai delege din atribuţiunile pe care le are. Astfel, se caută un ofiţer de corespondenţă.

Se pare că acest contract este valabil din februarie 2022 până în februarie 2023, iar salariul este de 23.500 de lire sterline de an (echivalentul a 31.000 de dolari). Pe lângă salariu, angajatul va primi 33 de zile de vacanţă, cazare şi multe alte beneficii.

Comentarii: