RELATII

Relaţiile la români: Greşelile peste care NU sunt dispuşi să treacă/ SONDAJ

Foto: Pinterest.com

Deşi se consideră indulgenţi, cei singuri nu sunt dispuşi să îşi asume orice greşeală a partenerului. Prin urmare, cel mai grav lucru într-o relaţie, peste care nu pot trece, este infidelitatea, arată un sondaj recent, efectuat de un site de dating din România. Astfel, 77% din persoanele singure spun că nu ar putea trece peste infidelitate.

76% din românii singuri consideră că într-o relaţie este esenţial să ierţi. Cu toate acestea, dacă este ceva peste care aceştia nu pot trece, atunci acest lucru este infidelitatea partenerului, arată un sondaj Sentimente.ro, potrivit adevarul.ro.

Mai bine de jumătate din membrii Sentimente.ro care au răspuns la acest sondaj spun că, într-o relaţie, sunt deopotrivă şi cei care iartă, dar şi care se găsesc în ipostaza de a fi iertaţi.

CITEȘTE ȘI: DEFECTELE celor care NU se vor căsători niciodată. Te regăsești?

Mai grav decât violenţa sau lipsa de respect

Dacă este ceva însă peste care aceştia nu pot trece, atunci acest lucru este infidelitatea. 77% o consideră de neiertat şi spun că nu ar putea trece peste o astfel de greşeală a partenerului. Dintre cei care sunt atât de categorici, jumătate au declarat că se află pe site-ul de dating pentru că îşi doresc să se căsătorească.

Un procent similar afirmă că nu are regrete faţă de felul în care a tratat infidelitatea partenerului în relaţiile trecute. Mai indulgenţi sunt aceştia chiar şi cu violenţa, fie aceasta verbală sau fizică – 46% spun că nu ar putea suporta un astfel de comportament într-o relaţie, în timp ce 53% consideră că lipsa respectului este de asemenea un punct de cotitură.

În procente similare de 40%, utilizatorii spun că nu ar putea suporta jignirile în public, dar nici ca partenerul să se poarte urât cu copiii.

Odată ce ai călcat strâmb…

Intoleranţa faţă de infidelitate se explică şi prin faptul că persoanele singure, care au răspuns la acest sondaj, consideră că, dacă partenerul/partenera a călcat strâmb o dată, o va face din nou. Astfel 79% din respondenţi spun că infidelitatea nu este o greşeală unică.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE, probleme în cuplu: Dacă partenerul îţi spune aceste lucruri, relaţia e în pericol

Tocmai de aceea, chiar şi cei mai înţelegători spun că, deşi iertarea este importantă într-o relaţie, aceasta nu trebuie să fie necondiţionată, ci are nevoie de nişte limite clare (85%). De asemenea, chiar privind în urmă la propriile relaţii, persoanele singure consideră, în proporţie de 60%, că nu ar fi trebuit să fie mai iertătoare în trecut.

“Observăm de la an la an mai multă determinare în rândul persoanelor singure. Acestea sunt decise să nu repete greşelile relaţiilor anterioare, indiferent că vorbim de căsnicie sau nu, şi să înceapă o relaţie sinceră. ”, a declarat Flori Dragomir, fondator al site-ului de dating.

Comentarii: