SANATATE

Remedii naturale: Plantele care îmbunătățesc circulația sângelui la nivelul creierului

libertatea.ro

Ameţelile şi durerile de cap însoţite de episoade scurte de tulburări de vedere pot fi semnele unei circulaţii deficitare a sângelui la nivelul creierului. Plantele medicinale te vor ajuta să alini această suferinţă.

Infuzie de păducel

Datorită acţiunii vasodilatatoare, păducelul are efecte benefice asupra circulaţiei cerebrale, mai ales sub formă de infuzie, potrivit clicksanatate.ro. Se folosesc atât fructele, cât şi florile şi frunzele. Peste o lingură de fructe uscate, frunze şi flori, tocate mărunt, torni o cană de apă fierbinte şi laşi la infuzat, 10 minute. Remediul se administrează dimineaţa şi seara, timp de o lună, de două-trei ori pe an.Tratamentul nu este indicat femeilor însărcinate.

CITEȘTE ȘI: Începe anul având grijă de creierul tău: Cum îți poți menține agerimea memoriei

Ceai de rozmarin

Această plantă are puterea de a încetini procesul de îmbătrânire a memoriei, fiind şi un stimulant excelent al circulaţiei cerebrale. De aceea, este de ajutor în ameliorarea simptomelor care apar atunci când creierul nu primeşte suficient oxigen, precum ameţelile şi durerile de cap. Ceaiul îl obţii foarte uşor, din două linguriţe de plantă mărunţită, peste care torni 250 de ml de apă fierbinte. Îl poţi îndulci cu o linguriţă de miere. Se administrează seara, înainte de culcare.

Decoct de troscot

Cunoscut şi drept brebenel, troscotul are un conţinut ridicat de bulbocapnină, substanţă care îmbunătăţeşte circulaţia la nivel cerebral. Mai mult, este şi un bun stimulant al memoriei. Fierbi 2 linguri de plantă uscată în 250 de ml de apă. Laşi să se răcească. Bei câte o cană pe zi, timp de o lună, apoi faci o pauză de o săptămână, după care reiei cura.

Tinctura de obligeană

Folosită de peste 5.000 mii de ani pe teritoriul Indiei în scop medicinal, obligeana şi-a demonstrat eficienţa şi în stimularea circulaţiei cerebrale. Indicată este tincture, ce poate fi cumpărată din magazinele cu produse naturiste. Dar o poţi prepara şi tu. Peste 4 linguri de rădăcină măcinată de plantă, torni 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. Laşi la macerat 10 zile. Se ia o lingură de tinctură, diluată în jumătate de pahar cu apă, de trei ori pe zi, înainte de masă, şase săptămâni. După o pauză de 14 zile, poţi relua tratamentul.

Gingko biloba, de ajutor

Plantă medicinală cunoscută şi drept „hrană a minţii“, ginkgo biloba este unul dintre cele mai eficiente remedii de îmbunătăţire a circulaţiei cerebrale. Un studiu al cercetătorilor americani a arătat că ginkgo biloba creşte fluxul sangvin cerebral şi creşte cu 50% capacitatea de refacere a creierului după leziunile apărute în urma accidentelor cerebrale. Cei care au luat parte la studiu au luat câte 2 capsule de 60 mg de ginkgo biloba pe zi, 4 săptămâni. Specialiştii recomandă o cură de 3-4 ori pe an, câte o lună. Se ia câte 2 pastile pe zi.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care stimulează creierul: Cresc puterea de concentrare şi reduc stresul

Semnele unei circulaţii cerebrale deficitare

  • dureri de cap dese
  • lipsa puterii de concentrare
  • ameţeli
  • stări de oboseală
  • episoade de pierderi de memorie
  • tulburări de vedere

Sfat

Extractul de muguri de arin negru, câte 30-40 de picături pe zi, diluate într-o jumătate de cană cu apă, are acţiune tonifiantă asupra circulaţiei cerebrale.

Comentarii: