REVIEW

Remediile naturiste COMBINATE cu medicamente au efecte secundare grave /STUDIU

Foto: wafid.co

Remediile naturiste pot deveni extrem de riscante daca acestea sunt combinate cu medicamente prescrise de doctori. Persoanele cele mai vulnerabile in fata acestor combinatii periculoase sunt cele cu varste de peste 65 de ani, potrivit unui nou studiu.

CITEȘTE ȘI: De ce medicamentele NU ACŢIONEAZĂ la fel, la femei și la bărbaţi

Doar in Marea Britanie, peste 1.3 milioane de persoane isi risca sanatatea zilnic prin combinarea pastilelor prescrise de doctori si remediile naturiste, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Hertfordshire. La studiu au participat 149 de pacienti cu varste de peste 65 de ani.

Specialistii sustin ca statinele, medicamentele pentru diabet si cele pentru reglarea aciditatii in stomac pot interactiona negativ cu suplimentele naturiste. Unul dintre cele mai folosite remedii naturiste din Marea Britanie contine extract din plante si ulei de peste bogat in omega-3, insa consumul lui poate avea repercusiuni grave, mai ales in cazul persoanelor ce sufera de presiune arteriala, pentru ca poate reduce eficienta statinelor, potrivit Daily Mail.

Foto: everydayhealth.com

Uleiul de peste bogat in omega-3 poate fi periculos daca e combinat cu medicamente beta-blocante (folosite pentru a trata aritmii si pentru a proteja inima), pentru ca poate reduce presiunea arteriala prea mult.

CITEȘTE ȘI: RISCUL MAJOR la care te expui dacă pisezi sau rupi MEDICAMENTELE pentru a le înghiți mai ușor

Specialistii avertizeaza pacientii ca acestia trebuie sa discute cu doctorii lor ce tratamente naturiste le-ar putea afecta tratamentul medicamentos si sa evite substantele naturale si suplimentele ce pot produce ravagii daca sunt combinate cu alti compusi chimici.

Comentarii: