SANATATE

De ce medicamentele NU ACŢIONEAZĂ la fel, la femei și la bărbaţi

Foto: Pinterest.com

 

În mod tradiţional, alegerea unui medicament s-a bazat pe observarea efectelor produse. „Nu există boli, ci bolnavi”, de aceea „cât de mult?”, „cât de des?” şi „pe ce durată?” trebuie administrat un anumit medicament sunt întrebările pe care şi le pune fiecare medic în momentul recomandării unui tratament medicamentos pentru un anumit pacient.

 

Pe de o parte, fiecare om reactioneaza individual la unele medicamente, iar pe de alta parte, exista factori care determina diferentierea reactiilor la acestea in functie de sex.

Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Se pare ca aspirina, de exemplu, poate preveni intr-o oarecare masura infarctul la barbati, insa la femei acest efect este redus, potrivit newseqy.ro.

Foto: Pinterest.com

Schimbare radicală la WhatsApp: Cum poţi şterge mesajele din telefonul altora

De ce TREBUIE să-ţi încarci telefonul când bateria ajunge la 50%

Medicamentele liposolubile, cum sunt narcoticele, ar trebui altfel dozate la femei deoarece acestea dispun in medie de o masa mai mare de tesut adipos. Modul de a actiona al medicamentelor poate fi influentat si de concentratia de enzime din corp.

Produsele de îngrijire pe care dermatologii NU le-ar cumpăra niciodată

La asta nu te-ai fi gândit: Cauzele şi remediile pentru durerea de cap

Top cei mai POTENȚI bărbaţi ai zodiacului. Află care sunt!

Totusi, aceasta diferentiere nu se face numai in functie de sex, ci si de etnii. Intre timp s-a constatat ca exista, de exemplu, medicamente care actioneaza favorabil la africani, dar nu si la europeni – si invers.

Comentarii: