FRUMUSETE

Care sunt PERICOLELE în folosirea şamponului uscat? 

Foto: Pinterest.com

Probabil că și tu, la fel ca alte mii de femei, ai o viață destul de ocupată și pur și simplu nu ai timp să îți speli părul atât de des cum ar trebui.

În ultima vreme au apărut şi pe piaţa noastră din ce în ce mai multe produse de tipul ”şamponului uscat”, prezentate de producători drept produse magice care te pot scoate din încurcătură. Totuși, acesta vine și cu câteva dezavantaje, destul de importante, credem noi.

Ce este şamponul uscat?

În esenţă, un şampon uscat este un produs fie sub formă de pudră, fie sub formă de spray (depinde de brand) cu uscare rapidă care oferă o opţiune pentru curăţarea părului fără apă. Şamponul uscat absoarbe excesul de sebum, împrospătează părul şi îi oferă volum şi textură.

În ce cazuri se recomandă folosirea şamponului uscat

Sub formă de spray, șamponul uscat îți permite să îți reîmprospătezi părul atunci când trebuie să pleci de acasă repede și nu ai timp (sau, hai să recunoaștem, chef) să ți-l speli. Se aplică la rădăcina părului și pe scalp pentru a absorbi excesul de sebum, apoi părul este periat pentru ca produsul să se întindă puțin și pe lungimea firelor, dar mai ales pentru a fi îndepărtat odată cu sebumul.

Foto: Pinterest.com

Se folosește între spălări și este foarte ușor de întrebuințat, motiv pentru care a devenit un produs din ce în ce mai popular în rândul femeilor.

Care sunt DEZAVANTAJELE folosirii şamponului uscat

În primul rând, nu este recomandat să îl folosești dacă ai mătreață. Utilizarea sa îți poate agrava situația, deteriorând sănătatea scalpului.

De ce NU este bine să bați în lemn

Ai probleme cu greutatea? Ce trebuie să faci ca să slăbeşti

Cele mai ciudate obiceiuri sexuale din antichitate

De asemenea, dacă ai părul uscat, îl poate face și mai uscat decât este sau îl poate face doar să arate mai uscat, pierzându-și strălucirea.

Să nu mai vorbim de reziduurile pe care le lasă pe scalp și pe firele de păr… Uneori, poate fi vina ta dacă acestea apar (pentru că ai aplicat produsul prea de aproape sau în cantitate prea mare), dar uneori este numai vina șamponului uscat.

CÂT DE DES trebuie să ne spălăm pe cap în funcţie de TIPUL de păr avut

Reclame peste tot, fără a preciza CÂND și CÂT sunt de periculoase: SUPLIMENTELE de substituție hormonală la menopauză

REVOLUŢIE în domeniul medicinei: Testul care depistează diabetul înainte ca acesta să se manifeste

Ai grijă la cantitatea aplicată!

Și dacă tot a venit vorba de aplicarea în cantitate mai mare, îți sugerăm ca primele două-trei dăți când încerci șamponul uscat să o faci când nu trebuie să ieși din casă.

DE ce s-a mutat Madonna în Portugalia

Cum trebuie să-ți pregătești organismul pentru a NU răci în tot sezonul rece

Cât de des și ce tipuri de CARNE este indicat să consumaţi în funcție de AFECȚIUNILE avute

De ce? Ei bine, mai mult nu este neapărat și mai bine. Părul tău poate părea chiar mai murdar decât înainte dacă folosești prea mult produs și ghici ce? Acum chiar nu vei mai putea ieși din casă în 5 minute pentru că ești obligată să faci un duș și să îți usuci părul.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: