REVIEW

De ce TREBUIE să-ţi încarci telefonul când bateria ajunge la 50%

Foto: Pinterest.com

Mulţi se întreabă când este bine să-ţi bagi telefonul în priză ca să reziste mai mult timp. Iată de ce trebuie să-ţi încarci telefonul când bateria ajunge la 50%.

Imagini de SENZAŢIE: O mireasă de 93 de ani a ‘încins’ internetul

Există un mit foarte răspândit, potrivit căruia cel mai bun mod de a prelungi viaţa acumulatorului este să-l laşi să se descarce complet înainte de a-l reîncărca. Ei bine, acest obicei îţi va scurta, de fapt, durata de exploatare a bateriei.

Adevărul este unul singur: dacă vrei să ai o baterie rezistentă, capabilă să păstreze energia cât mai mult timp, trebuie să faci exact invers: să eviţi să o laşi să se descarce până la zero şi să o încarci în mod regulat.

ULUITOR! De ce medicii ne recomandă să dormim dezbrăcați

DE CE Steve Jobs a ales litera ”i”-ul din cuvântul „iPhone”

Mersul pe tocuri: TRUCURI pentru a păși CORECT și ELEGANT!

Explicaţia este prezentată într-un articol publicat pe sbs.com.au/Science. Toate telefoanele moderne au baterii pe bază de Litiu-ion care constau, în mare, din două secţiuni: un anod (unde este stocată energia) şi un catod (unde se consumă energia).

Aceste două zone sunt separate de un strat denumit electrolit. Bateria funcţionează astfel: anodul este umplut cu electroni, iar anodul are tendinţa să-i atragă. Electrolitul îi împiedică să migreze, generând energie. Când bagi telefonul în priză, electronii sunt împinşi înapoi, din catod în anod.

Consecinţele GRAVE ale lipsei fierului din organism: Ce boli rişti

Ai APLICAȚIA LANTERNĂ pe telefon? Vezi de ce trebuie să o dezinstalezi IMEDIAT

Care este starea ta de sănătate în funcție de CULOAREA urinei. Când trebuie să te îngrijorezi?

Şi acum vine întrebarea: de ce „obosesc” bateriile Litiu-ion, pierzându-şi capacitatea de păstra mai mult timp energia? În primul rând, bateria litiu-ion nu se descarcă niciodată complet, 100%. Dacă se întâmplă asta, nu o mai poţi încărca.

Aşadar, când telefonul tău „te imploră” să-l bagi în priză pentru că mai are 2% baterie, „te minte” puţin – are mai multă energie, dar dacă ai folosi-o pe toată, nu i-ai mai lăsa niciun „strop” de curent şi bateria nu ar mai putea fi reîncărcată.

Comentarii: