SANATATE

Remediul natural pe care trebuie să îl încerci: Te ajută să adormi ușor – În ce moment al zilei trebuie să îl folosești

Foto: Pinterest.com

Insomnia nu trebuie să devină parte din viața noastră. Există câteva remedii naturale care au efect imediat și pot rezolva această problemă. Conform datelor oficiale, adulții se confruntă, la un moment dat, cu un episod de insomnie.

Cel mai puternic somnifer natural cu efect imediat. Magneziul este adesea recomandat de medici persoanelor care au probleme cu somnul. Însă există un ceai foarte cunoscut si apreciat de cei care au probleme cu somnul.

Dacă unele persoane care suferă de insomnie apelează la somnifere sau alte metode pentru a putea dormi noaptea, există şi căi naturale şi la îndemâna oricui care ajută, potrivit healthline.com.

CITEȘTE ȘI: Contează cât de mult dormi: Bolile grave care sunt declanșate de insomnie

Este vorba de ceaiul de coji de banane, o băutură mai puţin cunoscută, dar foarte eficientă şi plăcută la gust.

Specialiştii spun că ceaiul preparat din banane ajută la un somn bun, liniştit şi chiar să te trezeşti mai odihnit.

Ca să faci ceaiul de banane, ai nevoie de o singură banană și un vârf de cuțit de scorțișoară. Se taie cele două capete ale bananei, iar restul bucăţii se pune într-un ibric cu apă fiartă.

Se lasă la fiert timp 10 minute, apoi se scoate fructul din apă. În acest beai, deşi plăcut la gust, se mai poate adăuga un praf de scorțișoară, pentru o aromă și mai plăcută. Nu se pune zahăr.

Ceaiul de banane se poate face cu banana decojită sau cu coajă. În cazul în care alegeţi să faceţi ceaiul din banane cu tot cu coajă, atunci fructul trebuie spălat bine. De asemenea, dacă preferaţi ceaiul cu coajă, atunci acesta se lasă la fiert 15-20 de minute.

Pentru ca somnul să vină mai repede, după o zi stresată, ceaiul de banane se bea cu o oră înainte de culcare.

În plus, o ceaşcă cu ceai de banane este bogată în nutrienţi esenţiali, având numeroase beneficii pentru sănătate.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine să mănânci ou seara: – Efectul pe care îl are asupra somnului

Ceaiul de banane este bogat în potasiu, substanţă ce este necesară pentru buna funcţionare a sistemului cardio-vascular, nervos şi muscular.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Chung Shan din Taiwan, în urma unor teste realizate timp de doi ani, a ajuns la concluzia că învelişul galben al bananei are un nivel ridicat de serotonină.

Comentarii: