NUTRITIE

Renunță la cafea fără să simți efectele! Trei băuturi delicioase care o înlocuiesc

healthline.com

Sunt zile când parcă ai vrea să bei și altceva decât o cafea. Pentru astfel de momente îți propunem trei alternative.

Cu ce să înlocuieşi cafeaua

Matcha Latte

Nu de mult am dat o fugă într-o cafenea în care ingredientul de bază este matcha şi, cu această ocazie, am încercat matcha latte care a fost un substitut ideal al cafelei. Am auzit despre beneficiile pe care le are pentru sănătate, precum nivelul crescut de antioxidanţi, de exemplu. Şi nu mă plâng, nu am simţit deloc lipsa gustului aromat de cafea, ba din contră, mi-a bucurat papilele gustative şi chiar mi-a oferit energia de care aveam nevoie pentru o zi de lucru.

CITEȘTE ȘI: Băutura-minune a călugărilor budişti: Energizantul perfect, sursă de antioxidanţi

Cafeaua din cereale

Pe piaţă găsim numeroase brand-uri care ne oferă acest produs. Acest tip de cafea este obţinut din cereale şi fără adaos de cofeină. Mai exact, eu am încercat varianta din orz, secară, cicioare şi sfeclă de zahăr, iar rezultatul este o băutură aromată, nu cu aceeaşi tărie ca cea a bobului de cafea, dar cu o spumă incredibil de cremoasă. Eu am testat-o cu lapte, iar astfel nu a fost nevoie să adaug zahăr. Un plus pentru sănătate!

Ceaiul negru

Din păcate atunci când m-am gândit să înlocuiesc cafeaua cu ceaiul negru am făcut-o în studenţie, într-o noapte târzie şi fără măcar să ştiu, de fapt, care sunt efectele lui. Atât vă spun: nu am dormit, am avut palpitaţii şi o stare de nelinişte de mi-am blestemat zilele şi am zis că nu voi mai bea ceva fără să citesc eticheta sau despre produsul în sine. Aşadar, ceaiul negru este înlocuitor ideal al cafelei, dar la prima oră a zilei.

CITEȘTE ȘI: Consumă zilnic ACEST CEAI şi nu vei face niciodată CANCER, ne sfătuiește un renumit cercetător român

Comentarii: